Bifele din aplicația Whatsapp creează confuzii pentru mulți internauți. Iată explicația

Whatsapp este una dintre cele mai folosite aplicații pentru a socializa. Aceasta este mult mai la îndemână decât toate celelalte pentru a-ți împărtăși lucruri personale. Mulți oameni, însă, fac anumite confuzii atunci când vine vorba de trimiterea mesajelor sau fișierelor. 

Atunci când trimiți un mesaj, fotografie sau clip video, devii confuz de cele câteva bife care apar diferit în diverse situații. De fapt, acele bife ne indică stadiul în care se află informația trimisă de noi către o anumită persoană.

1. Când apare doar o singură bifă gri

Atunci când trimiți un mesaj și apare doar o bifă gri, asta înseamnă că mesajul tău a fost trimis cu succes, însă destinatarul nu l-a primit. Motivele pot fi mai multe. Fie persoana respectivă are netul dezactivat, fie are telefonul închis, nu are semnal, sau te-a blocat pe Whatsapp. Sau poate că doar a oprit notificările de pe aplicație.

2. Când apar două bife gri

Atunci când apar cele două bife de culoare gri, acest lucru îți indică faptul că destinatarul a primit mesajul, dar încă nu l-a citit. Însă, pot exista situații în care persoana căreia i-ai trimis mesajul să vadă asta în bara de notificări și să evite să intre în conversația cu tine. În plus, există o secțiune în setările Whatsapp care îți permite să dezactivezi opțiunea confirmărilor de citire. Astfel, chiar dacă cineva va intra în mesajul tău, nu vei putea vedea dacă acea persoană ți-a citit mesajul.

De ce apare, de fapt, o singură bifă la mesajele din Whatsapp. Toți utilizatorii trebuie să știe aceste explicații
pixabay.com

3. Când apar cele două bife de culoare albastră

Cele două bife albastre îți arată faptul că destinatarul ți-a citit mesajele. În situația în care faci parte dintr-un grup cu mai multe persoane, cele două bife albastre vor apărea doar atunci când toate persoanele participante au citit mesajul din conversația cu pricina. În plus, trebuie să mai știi că există și opțiunea „detalii mesaj”. Aceasta te ajută să vezi cine sunt persoanele care au văzut mesajele. De asemenea, poți vedea cui i s-a livrat mesajul și care sunt membrii grupului la care informația nu a ajuns încă.

Distribuie

Scopul ei este să profeseze în domeniul presei pentru a-și dezvolta abilitățile și pentru a pune în practică tot ce a învățat în cadrul Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Curiozitatea, pasiunea de a scrie, dorința de a fi de folos, curajul, dispoziția de a fi conectată mereu la actualitate au determinat-o să își aleagă acest drum. Iși dorește să se promoveze, să se reinventeze și să se adapteze la schimbările presei.