Firele de păr la nivelul sânilor sunt normale și nu ar trebui să le îngrijorăm.

Cele mai multe dintre femei se confruntă cu fire de păr la nivelul sânilor. Ele pot fi inestetice sau neplăcute la vedere, dar nu avem de ce să ne facem griji în această privință.

Dacă și tu te confrunți cu fire de păr în zona sânilor, ai venit la locul potrivit. Acestea pot părea inestetice, dar nu ai niciun motiv pentru care să te îngrijorezi. Specialiștii spun că ele sunt normale și, de cele mai multe ori au o culoare mai închisă decât cea de pe scalp.

Părul de pe corp a fost gândit pentru termoreglare, să putem rezista temperaturilor mai răcoroase. După ce omenirea s-a dezvoltat și s-au creat tot mai multe lucruri, inclusiv au apărut materiale mai groase, nu mai avem de ce să ne facem griji la acest capitol. Putem reuși să simțim căldură chiar și fără păr pe corp și ar trebui să mulțumi dezvoltării de pe toate planurile.

Medicul dermatolog Georgiana Gheba precizează că dacă dorim să scăpăm de firele de păr de pe sâni îi putem scoate. Ideal ar fi cu penseta sau cu epilatorul cu laser. Nu se recomandă ceara fiindcă zona este extrem de sensibilă.

@dr.georgiana.gheba Insta: @dr.georgiana.gheba #medic #dermatolog #fyro #tiktokro #par #dermatologie ♬ sunet original – Georgiana Gheba

 

„Foarte multe femei au păr la nivelul sânilor, iar el poate fi mai închis decât culoarea părului de pe scalp. Poate fi lung, poate fi scurt sau gros. Firele apar pe areolă, partea pigmentată și pe restul sânului. Rolul părului de pe corp a fost gândit pentru termoreglare. Acum nu îl mai folosim pentru acest lucru, dar apariția lui la nivelul sânilor este practic, pe o bază hormonală. De exemplu, în sarcină, părul de la nivelul scalpului crește mai mult și nu cade la fel de mult. Și părul de la nivelul sânilor poate crește mai mult în acea perioadă. Dacă vrem să scăpăm de el, îl putem smulge cu penseta sau să îl facem cu lase. Nu este indicat să folosim ceară fiindcă este o zonă foarte sensibilă.”

Distribuie

Pasionată de dezvoltare personală, călătorii și citit, ea este atrasă de noutățile și momentele cheie din industria din spațiul public. Andreea face și voluntariat, fiind o persoană implicată în comunitate și în soluționarea problemelor societății căutând să se dezvolte atât pe plan personal, cât si profesional.