Cum îți poți menține sănătatea evitând cele mai nocive ingrediente

Denumite „substanțe chimice” pentru că nu se descompun în mod natural, grupul de substanțe chimice este larg răspândit și se acumulează în oameni și în mediu foarte repede. Acestea se găsesc în tigăi, machiaje sau în detergentul de vase. Majoritatea persoanelor care utilizează frecvent aceste produse, nici măcar nu au idee la ce se expun. Cu atât mai mult, necesitatea folosirii acestora este aproape inevitabilă. 

Substanțele chimice se găsesc în produse folosite zilnic și în industrie. Tigăile antiaderente, recipientele pentru mâncare, machiajele, covoarele sau textilele sunt doar câteva dintre obiectele ce conțin aceste substanțe toxice pentru organismul uman.

Persoanele cele mai expuse la substanța chimică au de 4,5 ori mai multe șanse de a dezvolta cancerul de ficat. Ei cred că PFAS (substanțele polifluoralchilice), perturbă funcțiile ficatului și poate duce la îmbolnăvirea acestui organ în câțiva ani. Cercetările anterioare au indicat că expunerea la această substanță crește riscul de cancer la ficat.

Distribuie

21 de ani, absolventă a Facultății de Jurnalism și științe ale comunicării din Iași, a trecut prin pepiniera de jurnaliști a revistei " Opinia studențească ", însă totuși novice în presă, își dorește o carieră de jurnalist și să aducă oamenilor știri de calitate. De asemenea, își propune să pună în aplicare integritatea și etica acestei meserii