Când ne rugăm, Dumnezeu ne dă posibilitatea să facem fapte mari

Când ne rugăm, se întâmplă ceva ce nu s-ar fi întâmplat dacă nu ne-am fi rugat.

Această afirmație rezumă multe din ceea ce spune Biblia despre rugăciune. Este, de asemenea, o amintire a cât de mult afectează rugăciunile noastre felul lui Dumnezeu de a conduce în viața noastră și în lume.

Este, de asemenea, adevărat numai dacă „ruga” înseamnă rugăciune adevărată, adresată adevăratului Dumnezeu. Cu adevărată credință și dintr-o inimă curată. Cei care se așteaptă la rezultate de la rugăciunea necugetată, superficială sau din memorie vor fi dezamăgiți.

Când ne rugăm, ne bucurăm de Dumnezeu

@mitulup#mitulup #viralromania #parintelecalistrat #romania🇷🇴 #dianablogger #tiktokromania♬ suono originale – crestin_ortodox_

Rugăciunea este o cale către bucurie. Este imposibil să vorbești cu Dumnezeu sau să-L asculți și, în cele din urmă, să nu experimentezi bucurie.

Dumnezeu a spus despre străinii care se leagă de El: „. . . pe aceștia îi voi aduce pe muntele Meu cel sfânt și le voi bucura în casa mea de rugăciune”. Putem experimenta aceeași bucurie în rugăciune astăzi. Nu trebuie să mergem la o „casă de rugăciune” pentru a-L întâlni. Îl putem întâlni pe Tatăl oricând, oriunde, despre orice prin Isus Hristos, Fiul Tatălui. Aceasta este bucurie, bucurie pură! Cu cât ne rugăm mai mult, ne rugăm cu adevărat, cu atât ne vom bucura mai mult de Dumnezeu.

Când ne rugăm, învingem păcatul

Păcatul este cel mai mare dușman al nostru. C.H. Spurgeon a numit păcatul „cel mai rău tiran din lume”. Păcatul este o forță îngrozitoare, care produce mizerie și care trage în jos. Este un dușman care vrea să ne distrugă și să ne tragă în iad.

Eliberarea de vina păcatului devine a noastră atunci când avem încredere în Isus Hristos ca Mântuitor și Domn. De asemenea, putem obține eliberarea de puterea păcatului – puterea lui de a ne dăuna și de a ne împiedica în mijlocul vieții noastre de zi cu zi. Isus dorea ca discipolii Săi slabi, predispuși la somn să obțină biruință asupra păcatului, în timp ce așteptau cu El în Ghetsimani.

El a spus: „Vegheați și rugați-vă, ca să nu cădeți în ispită. Duhul este dornic, dar trupul este slab” (Matei 26:41). Dacă nu privim și ne rugăm pentru a birui lumea, trupul și diavolul, nu ar trebui să fim surprinși dacă cădem în ispită. Mă rog la începutul fiecărei zile o simplă rugăciune pentru a câștiga împotriva păcatului. Mă ajută să obțin victorii importante.

Când ne rugăm, Dumnezeu ne dă „daruri bune”

Isus a subliniat disponibilitatea Tatălui Său de a oferi daruri bune copiilor Săi comparându-L cu părinții pământeni care știu să ofere daruri bune copiilor lor. El a adăugat, „. . . cu cât mai mult Tatăl vostru din ceruri va da daruri bune celor ce i-l cer!”

Distribuie

Alexandra Neacșu, are 24 de ani și e absolventă a Facultății de Artă Geo Saizescu. Îi plac foarte mult filmele sci-fi, cărțile horror și adoră să gătească. În prezent cochetează și cu arta și este membră fondatoare a „Teatrului Nou”.