Dacă ți-ai programat vara pentru evenimente, trebuie neapărat să îți faci câteva calcule financiare înainte

Curiozitatea primordială atunci când ești invitat la un eveniment și primești un rol important este legată de câți bani trebuie să lași în plic. Înainte de a-ți verifica soldul contului bancar sau de a începe planurile de pus deoparte, trebuie să știi că suma diferă în funcție de atribuția pe care o ai la acea nuntă. Iată câți bani trebuie să pui în plic dacă ești naș, rudă sau invitat.

Ce sumă trebuie să scoți din buzunar pentru o nuntă în 2022

La noi în țară, tinerii proaspăt căsătoriți își încep viața în doi cu un ajutor important primit chiar de la cei care au fost invitați la nunta lor. În timp ce în alte țări se fac cadouri mirilor, la noi, oamenii oferă deja celebrul plic cu bani. Practic, o adevărată enigmă pentru mulți.

După doi ani în care astfel de evenimente au fost interzise, din cauza situației epidemiologice, anul acesta, specialiștii din domeniu se așteaptă la o adevărată explozie a numărului de nunți.

Astfel, după logodna, încep pregătirile. Organizarea unui asemenea eveniment poate dura și mai mult de un an. De la alegerea localului pentru petrecere până la rochia de mireasă, niciun detaliu nu este trecut cu vederea. Fie că este vorba de responsabilitatea viitorilor soți sau a unei firme specializate de organizarea nunților.

Daruri la evenimente în 2022. Câți bani trebuie să bagi în plic, dacă ești naș la nuntă sau botez
Social media

Plicul cu bani, o adevărată capcană

La acest aspect trebuie să se gândească invitații, în momentul în care decid câți bani pun în plic. Însă nu este singurul factor important. Sumele diferă și în funcție de relația pe care o ai cu mirele și mireasa.

În mod obișnuit, părinții, nașii, frații și prietenii foarte apropiați vor lăsa în plic o sumă de bani mult mai mare față de un simplu invitat. De obicei, nașii le oferă finilor un dar de nuntă de minimum 300 de euro, adică undeva la 1500 de lei de persoană.

Cei care plusează, în general, sunt părinții. De altfel, și rudele mai apropiate dau ceva mai mulți bani decât un invitat obișnuit. Suma se ridică la 600, 700 de lei de persoană. Bineînțeles că dacă vei merge cu un partener sau o parteneră, suma se va dubla.

În cazul celor care sunt doar invitați, reperul ar trebui să fie prețul meniului. De obicei, se pune în plic ca dar o sumă cel puțin dublă față de prețul meniului.

Distribuie

21 de ani, absolventă a Facultății de Jurnalism și științe ale comunicării din Iași, a trecut prin pepiniera de jurnaliști a revistei " Opinia studențească ", însă totuși novice în presă, își dorește o carieră de jurnalist și să aducă oamenilor știri de calitate. De asemenea, își propune să pună în aplicare integritatea și etica acestei meserii