Este interzis acest detaliu. Oamenii legii te pot amenda pentru un lucru aparent nesemnificativ

Particularitățile Codului Rutier din România sunt nesemnificative pentru foarte mulți dintre șoferi. Majoritatea dintre ei nici măcar nu sunt conștienți de existența unor astfel de particularități sau de faptul că pot fi amendați de polițiștii rutieri pentru un detaliu atât de minor. 

Dacă ești șofer, trebuie să știi că poți primi o amendă de 2900 de lei, pentru un detaliu aparent nevinovat. Deși în Codul Rutier este specificat, dar tu nu ai luat la cunoștință, nu îi va opri pe polițiști să îți scrie amenda.

Pentru ce poți primi o amendă de 2900 de lei. Acest detaliu din mașină te poate lăsa fără economii

Este contravenție și se încadrează la clasa a IV-a de sancțiuni. Toți șoferii ar trebui să știe că acest detaliu nu trece neobservat. Este vorba despre „aplicarea de afișe, reclame publicitare, înscrisuri sau accesorii de pe parbriz, lunetă sau geamurile laterale care estompează vizibilitatea.”

Când vine vorba de amenzile de circulație, cele mai multe sancțiuni sunt din cauza fie a depășirii vitezei în trafic, a lipsei purtării centurii de siguranță sau neacordării de prioritate. Deși poate ți s-a părut un detaliu lipsit de importanță, este de fapt o sancțiune, pentru care poți primi o amendă destul de mare.

Încălcarea particularităților din Codul Rutier aduce drept consecință amenzi cuprinse între 9 și 20 puncte amendă, pentru că se încadrează în clasa a IV-a de sancțiuni.

Dacă ai așa ceva în mașină, riști o amendă de 2900 de lei! Toți șoferii ar trebui să știe asta
b1tv.ro

Riști amendă dacă ai folii pe parbriz, pe geamurile laterale, sau pe lunetă

Face parte din aceeași categorie de contravenții. Conform Codului Rutier, pentru „aplicarea tratamentelor chimice sau a foliilor pe parbriz, lunetă sau pe geamurile laterale” și nu sunt omologate de Registrul Auto Român, riști o amendă usturătoare.

3.Greșeli minore ale șoferilor români care nu sunt trecute cu vederea de polițiști

Oamenii legi te pot sancționa dacă ți-ai montat pe mașină anvelope cu alte dimensiuni și caracteristice decât cele prevăzute în certificatul de înmatriculare al mașinii tale.

Share.

22 de ani, studentă în cadrul Facultății de Jurnalism și Științele comunicării la „Universitatea din București”. „Bobocel” în presă, la început de drum, dar cu o desagă de determinare în spate, vrea să crească în domeniul pe care îl iubește cel mai mult și pe care a ales să pășească încă din băncile școlii. Își dorește să devină un jurnalist profi, corect și își dezvolte creativitatea, pentru a realiza materiale autentice și calitative!