Cum vor proceda aceștia?

Un nou anunț a fost făcut și publicat în Monitorul Oficial. De data aceasta este vorba despre firmele de curierat din România. Curierii vor fi obligați să raporteze la ANAF toate operațiunile de livrare cu plată ramburs, efectuate în țară. Așa că, aceștia vor fi obligați de acum înainte să trimită la ANAF detalii despre persoanele care au comandat online și au plătit ramburs, adică la livrare.

Detalii vor include numele persoanelor, adrese sau conturile bancare folosite. În felul acesta, livratorii de mâncare vor fi nevoiți să completeze în fiecare lună un formular privind trimiterile poștale contra ramburs efectuate de către furnizorii de servicii poștale pe teritoriul național.

Curierii din România, obligați să raporteze operațiunile de livrare cu plată ramburs

Curierii vor fi obligați să raporteze la ANAF toate operațiunile de livrare cu plata ramburs, efectuate în țară. Aceștia vor trebui de acum înainte să trimită la ANAF detalii despre persoanele care au comandat online și au plătit la livrare.

Sursa: Pixabay

Formularul se numește „Declarația informativă privind trimiterile poștale contra ramburs efectuate de către furnizorii de servicii poștale pe teritoriul național” și va pune livratorii să completeze în fiecare lună un formular privind trimiterile poștale contra ramburs, efectuate de către furnizorii de servicii poștale pe teritoriul național.

Formularul se validează și se semnează electronic cu ajutorul programului de asistență. Perioada de stocare a datelor va avea o valabilitatede 5 ani și va fi calculată de la data primirii de către organul fiscal central. Dupa împlinirea acestui termen, datele să fie șterse automat.

Distribuie

Sunt o persoană liniștită, sociabilă și ambițioasă. Îmi place ideea de a livra informații necunoscătorilor, ador să ascult poveștile oamenilor și să ofer ajutor atunci când mi se cere.