Dacă este absolut necesar, bijutierii profesioniști pot redimensiona metalele tradiționale precum platina, aurul și argintul sterling cu una sau două dimensiuni.

La fel ca și îmbrăcămintea, mărimile inelelor variază de la țară la țară.

Și, desigur, fiecare persoană este diferită, așa că este greu să găsești o dimensiune medie reală a degetelor. Dar, în scopuri generale, dimensiunea medie a inelului din SUA pentru femei este între 5 și 7. Pentru bărbați, este între 9 și 10.

Bijutierii folosesc o scară de numere care se transformă în circumferința degetului în milimetri. Aceasta înseamnă că un inel de mărime 5 se potrivește unui deget cu o circumferință interioară de aproximativ 49 de milimetri și un diametru interior al inelului de aproximativ 15,7 milimetri. Pentru mai multe conversii ale dimensiunilor inelului, consultați acest grafic la îndemână.

Cum se măsoară dimensiunea inelului

Cum trebuie să măsori mărimea inelului? Nu vei mai avea probleme în a alege bijuteriile
Pixabay

În teorie, o bandă de măsurare flexibilă și informațiile de mai sus vă pot ajuta să cumpărați dimensiunea potrivită a inelului, dar este încă puțin prea nesigur. Deci, pentru a găsi dimensiunea potrivită a inelului, iată câteva alte opțiuni de luat în considerare.

Descărcați un inel de dimensiune de hârtie

Cu toate acestea, aceasta poate să nu fie cea mai precisă opțiune. Deoarece setările imprimantei pot varia.

Înfășurați o bucată de sfoară, ață dentară, ata – ați înțeles ideea – în jurul bazei degetului, marcând unde se suprapune prima dată. Derulați și așezați-l lângă o riglă și notați lungimea în milimetri. (Acest lucru poate să nu fie ideal dacă încercați să obțineți mărimea inelului altcuiva pentru un cadou surpriză.)

Dacă plănuiți să faceți cumpărături regulate de inele. Fie pentru mai multe degete, fie pentru mai multe persoane, investiți câțiva dolari într-un set de mărimi de inele. Sunt relativ ieftine online. De asemenea, puteți cumpăra de la un bijutier online, cum ar fi manlybands.com, care rambursează costul atunci când faceți o achiziție de inel.

Dacă este cu adevărat menit să fie o surpriză, atunci poate fi dificil să obții o dimensiune reală a degetului altcuiva. Cel mai bun pariu este să găsești un inel pe care îl poartă deja și să măsori diametrul interior. Puteți încerca „testul secret” din partea de jos a acestui imprimabil de la Zales, sau mai bine, să-și duceți inelul la un bijutier și să vi se confirme mărimea profesional.

Alte considerații

În timp ce obținerea măsurătorii de bază este primară, mai sunt câteva lucruri de luat în considerare atunci când încercați să determinați dimensiunea inelului.

Cel mai important, măsurați-vă și degetele, deoarece este posibil să aveți nevoie să măriți dimensiunea. Doriți ca inelul să aibă o ușoară rezistență care trece peste deget cu o mișcare de răsucire. Dacă inelul este prea mare, ar putea aluneca de pe deget.

Luați în considerare stilul dvs. preferat. O bandă de inel mai lată poate avea o potrivire diferită față de o bandă de dimensiune standard.

Luați în considerare potrivirea. Îți place o potrivire confortabilă sau puțin mai lejeră? Mulți bijutieri vând inele de confort care oferă puțin spațiu în plus.

Distribuie

Alexandra Neacșu, are 24 de ani și e absolventă a Facultății de Artă Geo Saizescu. Îi plac foarte mult filmele sci-fi, cărțile horror și adoră să gătească. În prezent cochetează și cu arta și este membră fondatoare a „Teatrului Nou”.