Cum se păstrează condimentele în bucătărie.

Toate gospodinele apelează la condimente pentru a face preparare cât mai delicioase. Ele pot fi considerate arma secretă într-o bucătărie și, folosite așa cum trebuie, aduc savoare la orice mâncare. Cu toate acestea, multe gospodine le depozitează greșit, fără să-și dea seama cât de important este acest aspect. Iată ce trebuie să ai în vedere când le organizezi. 

Majoritatea condimentelor sunt mult mai bune proaspete, dar nu mereu poți avea acces la ele. O parte dintre acestea se găsesc la mii de kilometri depărtare. Condimentele uscate și măcinate rezistă până la trei ani și nu își pierd din proprietăți. Piperul, scorțișoara sau coriandru rezistă până la cinci ani, fără nicio problemă.

Acestea se vor ține într-un loc răcoros și ferit de căldură. Aici se include și aragazul, fiindcă aburii săi pot face condimentele să mucegăiască și nimeni nu își dorește acest lucru. Nu cumpăra mai multe decât ai nevoie, dacă știi că nu le folosești fiindcă va trebui să le arunci.

Pixabay

Cum se păstrează corect condimentele

Când îți organizezi condimentele trebuie să ai în vedere câteva lucruri foarte importante. Cele trei criterii te vor ajuta foarte mult.

  1. Să fie accesibile. Condimentele trebuie așezate în așa fel încât să le vezi pe toate simultan și să știi de care ai nevoie. Altfel, vei căuta în zahar printre plicuri. Este recomandat un suport în care să așezi borcanele transparente și totul va fi mult mai organizat.
  2. Locul să fie unul eficient. În acest fel, condimentele se păstrează departe de razele soarelui sau temperaturi ridicate. Borcanele folosite trebuie să fie bine închise ermetic și să reziste în timp. Le poți pune în dulap sau în cămară, unde vor fi protejate.
  3. Să se potrivească cu spațiul de care dispui. Dacă ai o bucătărie mare, nu te va interesa așa mult și poți avea un suport voluminos pentru a șine borcanele de condimente. Dacă locul este mai mic, poți opta pentru suporturi mai mici, care se prind e ușa dulapului sau chiar agățate de un perete.
Distribuie

Pasionată de dezvoltare personală, călătorii și citit, ea este atrasă de noutățile și momentele cheie din industria din spațiul public. Andreea face și voluntariat, fiind o persoană implicată în comunitate și în soluționarea problemelor societății căutând să se dezvolte atât pe plan personal, cât si profesional.