Durerile de cap sunt cele care, de multe ori, nu ne lasă să ne efectuăm activităţile de zi cu zi. Migrenele pot apărea din cauze simple, însă de multe ori pot ascunde şi afecţiuni destul de grave, de aceea este bine să consultăm de urgenţă un medic. Ce facem însă dacă migrenele ne apasă, iar noi suntem departe de un medic. Există câteva remedii care ne pot face să uităm de durerile de cap.

Masajul tâmplelor: Este recomandat să se folosească uleiuri terapeutice. Masajul reduce senzaţia de cap greu şi presiunea oculară.

Reclamă

Modificarea alimentaţiei: este recomandat ca persoana care prezintă migrene să consume peşte. Datorită conţinutului de Omega3, peştii precum tonul şi somonul pot reduce inflamaţiile şi durerile de cap.

Exerciţii ale maxilarului. Cele mai multe dureri de cap provin de la stresul acumulat şi de la tensiunea creată în maxilare. Este bine, atunci când ai migrene, să mişti uşor maxilarul, deschizând şi închizând gura de mai multe ori.

Duşul cald. Masajul sub apă fierbinte sau chiar o baie completă poate ameliora destul de mult migrenele. Masajul cu jetul de apă pe ceafă ajută la îndepărtarea acidului lactic din muşchi şi astfel vasele de sânge sunt mai relaxate.

Evită frigul şi căldura în exces

Răcirea sau încălzirea extremă a gâtului poate cauza migrene prin modificarea circulaţiei spre cap.

Terapia cu cafea

Cafeaua poate ajuta la tratarea migrenelor graţie „injecţiei” cu cafeină pe care o dă corpului.

Mănâncă banane

Dacă migrenele apar de obicei spre sfârşitul dimineţii, sfârşitul după-amiezei sau după ce ai stat în pat mai mult ca de obicei, ele se pot datora hipoglicemiei. Astfel, bananele sau ovăzul te pot ajuta foarte mult la eliminarea acestui tip de migrenă.