Iată trucul aparent banal, dar care îți poate salva viața.

Cu siguranță există multe trucuri care te ajută să ieși din situațiile dificile, dar acesta este mai puțin cunoscut. Este vorba despre un truc despre care se spune că salvează vieți. Metoda implică o monedă și un vas cu apă, care trebuie lăsat la înghețat. Acest truc ajută și la identificarea alimentelor care nu mai pot fi consumate. Iată cum te poate ajuta în situații extreme, dar și cum îți poți da seama că produsele sunt deja alterate. 

Trucul care te salvează, în caz de cutremur

În zonele cu risc seismic mare, oamenii au găsit metode mai puțin obișnuite pentru a se salva, în cazul unui cutremur. Ce au în comun o monedă, un frigider și o astfel de situație limită? Aparent, nicio legătură, dar realitatea este alta și îi poate ajuta pe oameni să se salveze în situații extreme.

Cum te poate salva o banală monedă, în caz de cutremur. Ce trebuie să faci și cum poți scăpa cu viață
Pexels

Trucul constă în așezarea unei monede în frigider și întreruperea curentului. Oamenii care sunt luați prin surprindere de un cutremur deconectează celelalte electrocasnice, mai puțin frigiderul, deoarece el nu este niciodată gol.  Oamenii toarnă apă într-un vas adânc. După ce a înghețat, aceștia plasează o monedă deasupra gheții. Ulterior, oamenii pun vasul înapoi în frigider.

Această metodă este extrem de populară și printre cei care pleacă în vacanță pentru un timp mai îndelungat ori în călătorii de afaceri. De altfel, această metodă este folosită și pentru a verifica dacă produsele mai pot fi consumate.

Dacă moneda se află deasupra, exact așa cum a fost pusă inițial, însemnă că produsele sunt bune pentru a fi consumate. În schimb, atunci când oamenii văd că moneda s-a scufundat doar puțin în gheață, este semnul că electricitatea a fost întreruptă pentru scurt timp. Atunci când moneda se scufundă de tot, însemnă că electricitatea a fost întreruptă pentru o perioadă mai lungă de timp.

Distribuie

21 de ani, studentă la Facultatea de Comunicare și Relații Publice din cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative. Pasiunea pentru scris, curajul și dorința de a fi mereu conectată la actualitate au determinat-o să aleagă acest drum. Scopul ei este să profeseze în domeniul pe care l-a ales din băncile școlii. Își dorește să se promoveze și să se adapteze la schimbările presei.