De câteva săptămâni bune, pe tarabele din piețe se regăsesc roșiile, aceste trufandalele de sezon.

Fie că vorbim de salate sau roșii, toate parcă fac cu ochiul cumpărătorilor. Însă, din cauza celor mai recente evenimente, mulți se întreabă cât de românești sunt produsele comercializate de țărani.

"https://dev.substantial.ro/mananci-rosii-cu-branza-este-cea-mai-mare-greseala/">Roșiile sunt unele dintre cele mai cumpărate legume din sezonul de vară. Românii aleargă mereu după roșii de țară, care să aibă cât mai puține pesticide. Din păcate, nici pe tarabe nu mai avem siguranța că roșiile sunt crescute și culese din solariile țăranilor. În ultima vreme, s-a descoperit un nivel ridicat de nitrați chiar și în cazul acelor roșii pentru care toți garantau că sunt de țară.

Dacă vrei să nu fii păcălit și să fii sigur că iei cele mai bune roșii pentru salată, trebuie să ții cont de câteva detalii. Primul dintre ele este eticheta. De obicei, pe etichetă se trece proveniența legumelor, chiar și țara. Dacă aceasta lipsește, poți întreba chiar comerciantul.

Ai grijă la roșiile pe care le cumperi!

Un alt aspect care dă de gol roșiile este culoarea. De obicei, acestea conțin o substanță care se numește licopen și care este responsabilă de nuanța de roșu a legumelor. De asemenea, roșiile nu trebuie să aibă codița uscată atunci când le cumperi.

Un alt detaliu care îți va arăta dacă roșia a fost sau nu tratată cu pesticid este interiorul ei. Dacă atunci când o tai observi o zonă albă, atunci, cel mai probabil, aceasta a fost tratată cu pesticide.

Cu alte cuvinte, cel mai sigur este să cumperi roșii de la cea mai apropiată piață. Astfel, ajungi să cunoști comercianții și știi sigur de unde vin roșiile pe care le pui pe masă. Inutil să mai spunem că sunt șanse mult mai mari să găsești roșii românești în piață, decât la supermarket.