Majoritatea persoanelor aleg să-și înceapă dimineața cu o cafea excelentă, care să-i trezească și să-i pregătească pentru o nouă zi. Pentru a ne bucura de acest „ritual” zilnic, trebuie să avem grijă cum o depozităm ca să nu-și pierde aroma.

Orice specialist în cafea îți va putea spune că aceasta se depozitează într-un spațiu restrâns, ferit de razele soarelui sau de umiditate. Un loc indicat este într-o cămară, ferită de lumină. După ce ai desfăcut-o, cel mai eficient este chiar ambalajul original pentru păstrare.

Păstrează cafeaua în ambalajul original

Cel mai indicat este să păstrezi cafeaua în ambalajul original, dacă este căptușit cu staniol și prevăzut cu sistem de închidere. În acest fel, aroma cafelei nu se va pierde. când desfaci punga, trebuie să ai în vedere următorul aspect. Cafeaua se va păstra într-o cutie de tablă sau de sticlă, prevăzută cu capac. Se ține departe de căldură și de razele directe ale soarelui.

Citește și:

Descoperă importanța și protecția mărcii înregistrate

Cum Scădem Rapid Colesterolul – Cel Mai Mare Dusman al Sănătății Românului

Bana Vanga, previziuni sumbre pentru 2024! Dezastrele cu care ne-am putea confrunta în noul an

Mai multe persoane aleg să depoziteze cafeaua măcinată în frigider pentru că este mai rece. Specialiștii au anunțat că nivelul de umiditate este foarte ridicat, astfel ea își va pierde aroma. Se poate păstra la rece dacă este un ambalaj perfect etanș.

Pixabay

Nici congelatorul nu iese din ecuație. Deși acolo se depozitează cafeaua boabă pentru a le măcina mai târziu, iubitorii de cafea nu recomandă sub nicio formă. Cel mai bine ar fi să cumperi cantități ai mici și să le păstrezi într-o debara. Ea se va consuma într-un timp mai scurt, mai ales după ce ai desfăcut punga.

Dacă vei depozita în congelator cafeaua boabe, în pungi sau pachete vidate, ea își va păstra aroma după dezghețare. Dacă veți alege să cumpărați cafea la gramaj mai mic, nu veți avea nevoie să vă gândiți la spațiul de depozitare. Puteți să experimentați mai multe feluri de cafea. Pe lângă cea clasică, există cu note florale sau cu diferite condimente, precum scorțișoara.