Înainte de a folosi aceste metode ar trebui să faceți un test. Acesta este singurul mod de a vă asigura că nu aplicați o substanță iritantă pe o zonă deja sensibilă.

Herpesul este o infecție care provine de la virusul herpes simplex. Deși în prezent nu există un tratament, există unele, inclusiv remedii la domiciliu, care pot ajuta la ameliorarea simptomelor.

Simptomele herpesului includ răni pe piele. Infecția afectează de obicei gura, dar se poate răspândi și la organele genitale. Există două tipuri de virus herpes simplex: (HSV-1) și (HSV-2). Numai HSV-1 provoacă herpes oral. Dacă prezentați herpes genital, consultați medicul. Noi ți-am pregătit mai multe remedii pentru herpesul de la gură. 

1. Comprese

O compresă fierbinte sau rece poate ameliora durerea și mâncărimea unei leziuni de herpes. Aplicarea căldurii în zona din jurul buzelor poate împiedica, de asemenea, formarea veziculelor în timpul unei infecții cu herpes oral.

O compresă rece este ușor de făcut acasă. Înfășurați un flanel în jurul unui pachet de gheață și aplicați-l pe zona dureroasă. Cu toate acestea, nu aplicați pachetul de gheață direct pe piele. De asemenea, este indicat să spălați ușor zona cu apă sărată.

Cum să ții herpesul sub control cu remedii naturale. Scapă imediat de el!
Pixabay

2. Miere

Un studiu din 2019 sugerează că aplicarea mierii de kanuka poate fi la fel de eficientă în tratarea herpesului oral ca și aplicarea cremelor antivirale. În studiu, a fost nevoie de 8 zile pentru ca rănile să se vindece cu cremă antivirală și 9 zile cu miere.

Cu toate acestea, nu este clar dacă potențialele proprietăți de vindecare sunt unice pentru mierea de kanuka sau dacă ar fi prezente în orice tip de miere.

Cum să ții herpesul sub control cu remedii naturale. Scapă imediat de el!
Pinterest

3. Usturoi

Studii mai vechi sugerează că usturoiul poate avea proprietăți care pot reduce activitatea herpesului. Alicina, un compus din usturoi, poate fi eficientă împotriva HSV. Cu toate acestea, nu există dovezi clare care să sugereze că usturoiul poate preveni, vindeca sau trata herpesul.

În timp ce usturoiul poate avea proprietăți care sunt eficiente împotriva HSV, cercetările notează că usturoiul conține compuși organici volatili de sulf. Acești compuși pot provoca arsuri atunci când o persoană folosește usturoi crud pe piele.

Dacă o persoană se confruntă cu orice iritație, ar trebui să întrerupă utilizarea și să spele imediat zona. Există diferite moduri de a folosi usturoiul, inclusiv consumul de usturoi proaspăt și utilizarea capsulelor de usturoi.

Cum să ții herpesul sub control cu remedii naturale. Scapă imediat de el!
Pixabay

4. Vitamine

Diverse vitamine pot ajuta la protejarea organismului împotriva virusului și la ameliorarea simptomelor. Este mai probabil ca infecțiile cu herpes să reapară dacă o persoană are un nivel scăzut de vitamina D.

  • Vitamina D poate proteja organismul împotriva infecțiilor prin îmbunătățirea unei părți a sistemului imunitar.
  • Proprietățile antioxidante ale vitaminei E pot reduce stresul pe care infecțiile precum herpesul îl pun asupra celulelor sistemului imunitar. Se reduce astfel șansa de infecție. 
  • Există, de asemenea, cercetări în curs de desfășurare privind proprietățile antivirale ale vitaminei C. Studiile retrospective sugerează că vitamina C orală în combinație cu tratamentul antiviral poate reduce reapariția keratitei herpes simplex, o infecție a corneei rezultată din HSV.
Distribuie

21 de ani, absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Educației din cadrul Universității din București. Și-a făcut debutul în presă la Substanțial.ro și este determinată să ajungă departe în acest domeniu. De mică este pasionată de scris și este curioasă de tot ce se întâmplă în lumea mondenă. Are o personalitate puternică și este mereu gata de o nouă aventură, iar visul ei este să se facă remarcată în presă. Alexandra este gata să vă pună la curent cu tot ce mișcă printre vedete!