Ia măsurile necesare și ajută-ți prietenul patruped să se bucure de răcoare

În zilele cu temperaturi foarte ridicate, căldura este de-a dreptul insuportabilă și pentru om. La fel de periculoasă este și pentru animalul tău de companie. Însă am pregătit pentru tine mai multe idei cu ajutorul cărora îți poți ”răcori” câinele, indiferent dacă îl ții în interior sau în curte.

Câinii care suferă de probleme de sănătate, supraponderali sau bătrâni pot fi afectați într-o măsură mult mai mare de temperaturile ridicate de afară. Prin urmare, necesită mult mai multă atenție din partea stăpânilor.

Ventilatoarele și aerul condiționat sunt o altă modalitate excelentă de a-ți ajuta câinele să facă față temperaturilor ridicate. De asemenea, este important să îți duci câinele la plimbare doar în momentele mai răcoroase ale zilei.

Câinii nu pot transpira prin piele la fel ca oamenii. Așa că îți vei da seama că animalului tău de companie îi este foarte cald în momentul în care începe să gâfâie. Dacă afară este prea cald, nu scoateți câinele la plimbare, căci poate face insolație foarte rapid.

Cum să ții căldura departe de animalul tău de companie. Trucuri eficiente care îl vor scăpa pe câinele tău de caniculă
Pexels

Insolația, dușmanul principal al animalului de companie

Un alt lucru important de reținut este că nu trebuie să îți lași niciodată câinele într-o mașină. Indiferent că lași sau nu geamurile deschise, pe timp de vară. Când afară sunt 22 de grade, câinele tău poate simți o temperatură de 39 de grade în autoturism.

Puteți pune câteva cuburi de gheață în recipientul din care animalul bea apă. Dacă aveți spațiu, puneți o piscină pentru copii într-o zonă umbrită a grădinii, în care câinele se poate juca.

De asemenea, te poți juca cu animalul tău de companie, în zilele toride de vară, cu o stropitoare sau un furtun. Verifică dacă temperatura podelei nu este prea caldă, în cazul în care câinele stă mai mult în casă. Insolația este un factor care pune în pericol viața animalelor de companie.

Distribuie

21 de ani, absolventă a Facultății de Jurnalism și științe ale comunicării din Iași, a trecut prin pepiniera de jurnaliști a revistei " Opinia studențească ", însă totuși novice în presă, își dorește o carieră de jurnalist și să aducă oamenilor știri de calitate. De asemenea, își propune să pună în aplicare integritatea și etica acestei meserii