În ultima vreme, toată lumea se gândește la bombe nucleare și alte tipuri de explozibil.

Mai ales, după ce teritoriul Ucrainei a fost invadat de trupele rușilor pentru a distruge totul. Ei bine, experții în dezastre și agențiile guvernamentale s-au gândit să ofere informații despre cum să supraviețuiești în urma lansării unei bombe. 

Aceștia propun simularea lansării unei bombe. Deci, ai putea să-ți închipui că s-ar putea petrece unul dintre cele mai cumplite scenarii prevăzute de guvern. Astfel, s-ar lansa, fără niciun avertisment, o bombă nucleară de 10 kilotoni. Iată cum s-ar desfășura totul și cum ai putea să lupți pentru supraviețuire.

Ce se întâmplă în primele 15 secunde

Potrivit experților, dacă după 15 secunde de la explodarea bombei, ești încă în viață, acest lucru înseamnă că distanța dintre tine și locul în care a fost detonată bomba este de doar 1,5 kilometri. O bombă de 10 KT nu distruge un întreg oraș. Însă, provoacă dezastre colosale. Conform spuselor lui Irwin Redlener, director de Pregătire pentru Dezastre din Columbia. Acest lucru înseamnă că au murit deja între 75.000 și 100.000 de persoane. Pentru că se aflau în raza de acțiune a bombei.

De asemenea, Brooke Buddemeier, analist de sănătate la  Laboratorul Lawrence Livermore, a mărturisit că majoritatea clădirilor din zonă vor fi și ele distruse. În plus, chiar dacă te află la un kilometru și jumătate de locul în care a fost detonată bomba, tot vei putea observa impactul. Zona mai puțin afectată va fi cea care se află la o distanță de aproximativ 3 kilometri. În acest caz se vor produce moloz de la clădirile distruse și sticlă spartă.

Cum să supraviețuiești în prima oră de la lansarea unei bombe nucleare. Ce surse sigure de adăpost trebuie să găsești în primele 15 minute
pixabay.com

Ce se întâmplă în primele 15 minute

Urmează apoi o situație critică în care ai la dispoziție maxim 15 minute să găsești adăpost pentru a te apăra. Buddemeier, a pus mare accent pe ideea că nu ai vrea cu siguranță să alergi pe străzi când tot praful și molozul se va descompune în particule radioactive. În acest caz, acestea vor radia totul în jur. Tot Buddemeier sfătuiește să nu te adăpostești într-o Toyota pentru că radiațiile pot trece prin parbrizul mașinilor moderne.

De asemenea, acesta spune să eviți acoperișurile clădirilor pentru că este locul pe care se acumulează cel mai mult praf și moloz. Cel mai indicat adăpost este o parcare subterană sau o gură de metrou. În plus, dacă poți pune cât mai multe ziduri de beton între tine și dezastrul de afară, poți supraviețui fără probleme.