Cum să păstrezi negrul hainelor tale. Simbol al eleganței, negrul este o culoare ușor de purtat, deoarece vă permite să impresionaț și să seduceți. Cu toate acestea, această culoare are tendința de a se estompa în timp și la spălare. Iată câteva sfaturi pentru a preveni decolorarea hainelor tale negre.

Cu aceste sfaturi, puteți păstra culoarea hainelor negre și strălucirea lor.

Cum să păstrezi negrul hainelor tale

Prima regulă pe care trebuie să o urmați este să vă sortați hainele. Este important să separați hainele în funcție de culoare și, de preferință, în trei grupe: alb, negru și colorat, pentru a păstra culoarea fiecărei haine.  Iată  sfaturi simple pentru a vă păstra hainele negre.

Citește și:

Descoperă importanța și protecția mărcii înregistrate

Cum Scădem Rapid Colesterolul – Cel Mai Mare Dusman al Sănătății Românului

Bana Vanga, previziuni sumbre pentru 2024! Dezastrele cu care ne-am putea confrunta în noul an

Înmuiați hainele negre în apă sărată

Înainte de a vă spăla hainele, aplicați această tehnică, care va permite coloranților cu pigmenți să adere mai bine la țesătură. Sarea pătrunde în profunzime în țesătură pentru a proteja vitalitatea culorii. Pentru a folosi acest sfat, nu trebuie decât să amestecați o jumătate de cană de sare și doi litri de apă într-un lighean, apoi să vă înmuiați hainele și să le lăsați să stea aproximativ 30 de minute înainte de a le spăla.

Sursa: Social media

Întoarceți hainele pe dos înainte de a le spăla

Acesta este un sfat foarte recomandat care va împiedica hainele să se decoloreze sau să-și piardă culoarea. Frecarea excesivă între articole de îmbrăcăminte poate deteriora materialul. De asemenea, asigurați-vă că folosiți un detergent specific pentru hainele negre, deoarece acest lucru va asigura că pigmenții rămân în țesătură și nu dispar după fiecare spălare.

 Spală-ți hainele cu oțet alb

Atunci când vă spălați hainele negre, nu ezitați să adăugați oțet alb. Oțetul alb acționează ca un fixator natural al culorii pe hainele închise la culoare și, în același timp, îndepărtează petele și reziduurile de detergent.

Rețineți că detergentul lichid sau praful de rufe nu se dizolvă bine în mașina de spălat atunci când sunt spălate în apă rece. Acest lucru poate face ca hainele negre să-și piardă strălucirea. Așadar, adăugați două cești de oțet alb într-un recipient, înmuiați hainele negre și lăsați-le timp de 15-30 de minute.