Cele mai tari sfaturi pentru dezghețarea parbrizului.

Cum să dezgheți parbrizul. Primele zile geroase, gerul de dimineață… S-a întors corvoada de a dezgheța parbrizul mașinii! Fie că sunteți începător sau mai experimentat, nimeni nu se bucură de această sarcină. Adesea se desfășoară în frig, cu mijloacele la îndemână.

De ce vă atacă înghețul parbrizul?

Pe măsură ce temperatura scade sub 0 grade celsius, vaporii de apă din aer se condensează și îngheață în cristale atunci când intră în contact cu o suprafață înghețată. Materialul se depune pe parbrizul dumneavoastră, o suprafață frumoasă, netedă, fără margini aspre. Aerul umed se condensează pe ferestre și îngheață în aerul rece de afară.

Folosiți mijloacele mecanice ale vehiculului dumneavoastră pentru a combate gheața de pe parbriz

Sursa: Social media

Aceasta constă în pornirea contactului, activarea sistemului de ventilație la cald în toată mașina și așteptarea timp de 7 până la 10 minute. Ferestrele se vor încălzi. Alte persoane pornesc și ele aerul condiționat. Acest lucru este mai eficient și economisește două minute. Dar, în aceste vremuri de creștere a prețurilor la combustibil, fiecare picătură contează. Nu veți mai repeta procesul după ce vă veți da seama că acesta consumă mult combustibil și vă deteriorează aerul condiționat.

Garajul pe timp de iarnă este cea mai bună soluție. Vehiculul dumneavoastră va fi ferit de frigul năprasnic și nu va fi înghețat.

Dacă nu aveți de ales decât să parcați afară, folosiți o foaie veche sau o folie de carton pe parbriz, pe care o fixați cu ajutorul ștergătoarelor de parbriz. Acest lucru îl va proteja de gheață.

Există un truc care vă ușurează situația, atât pentru dumneavoastră, cât și pentru portofelul dumneavoastră. Un amestec de apă și oțet este eficient pentru a scăpa de gheață. Flaconul cu pulverizator trebuie păstrat acasă și nu la îndemână în mașină.

O altă tehnică este să umpleți o pungă cu apă caldă și să o treceți de sus în jos pe parbriz. Acesta este un truc care a devenit viral pe TikTok și a demonstrat că poate combate rapid înghețul de pe parbriz.

Share.

Sunt Sebastian și încă de mic visam să învăț tainele jurnalismului și ale televiziunii. Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, iar acum, zic eu, sunt pregătit să vă aduc cele mai prospete știri din domenii diverse.