Puteți îndrepta un cuier de sârmă și îl puteți folosi pentru a șerpui toaleta înfundată

Este o situație oribilă cu care trebuie să te confrunți – toaleta ta este înfundată, dar nu ai piston la îndemână.

Poate că ai unul, dar sabotul refuză să se miște prin mijloace normale. Oricum, există câteva metode alternative care pot fi la fel de bune sau chiar mai bune decât un piston. Unele dintre ele implică ingrediente simple de casă pe care probabil le aveți la îndemână. În timp ce altele vor folosi instrumente specializate de instalații sanitare sau substanțe chimice pentru a elimina cel mai încăpățânat înfundat din toaleta dvs. înfundată.

De ce se înfundă

WEEKEND / Cea mai bună metodă de a vă menține vasul de toaletă strălucitor. Experții vin cu o soluție salvatoare
Pixabay

Toaletele se înfundă atunci când obiectele străine. Cum ar fi grămezi de șervețele sau hârtie igienică, se înfundă în cotul U, provocând blocaj și o toaletă înfundată. Materialele pe care țevile nu sunt proiectate să le manipuleze. Cum ar fi părul gros, pânza și uleiul, vor înrăutăți o toaletă înfundată. Așadar, prima linie în întreținerea toaletei ar trebui să fie evitarea spălării de apă a orice lucru care ar putea să se blocheze.

Dar, chiar și cu măsuri de precauție, saboți se pot forma în timp. Iar aceste remedii de casă simple pot fi capabile să curețe o toaletă înfundată fără a fi nevoie să chemați un instalator.

Folosiți o soluție de săpun pentru a curăța o toaletă înfundată

Umpleți o găleată cu apă fierbinte.

Stropiți cantități generoase de lichid de spălat vase, săpun lichid sau șampon în toaletă. De asemenea, puteți tăia un săpun în bucăți mici și îl puteți pune în toaletă sau puteți amesteca o soluție de 1 cană de bicarbonat de sodiu și 2 căni de oțet

Turnați cu grijă apa fierbinte în toaletă pentru a dizolva lichidul, săpunul sau bicarbonatul de sodiu.

Combinația de săpun sau bicarbonat de sodiu și oțet ar trebui să înceapă rapid să desfunde scurgerea toaletei înfundată, ajutând obiectul înfundat să înceapă să alunece pe țevi. Repetați procesul, dacă este necesar. Când apa din toaletă scade, sabotul de toaletă a fost dislocat.

Spălați toaleta de câteva ori după ce este desfundată pentru a îndepărta orice reziduu.

Utilizați presiunea sticlei de apă pentru a curăța o toaletă înfundată

Scoateți cât mai multă apă din toaletă în timp ce purtați mănuși de cauciuc. Puteți face acest lucru umplând în mod repetat un recipient mic și turnând apa într-o găleată.

Umpleți o sticlă mare de plastic cu apă caldă. Ținând degetul mare deasupra, introduceți partea superioară a sticlei în orificiul de evacuare din partea de jos a toaletei.

Scoateți degetul mare și țineți sticla strâns cu ambele mâini. Strângeți sticla astfel încât apa să se scurgă în scurgerea toaletei. Presiunea ar trebui să elimine înfundarea. Este o idee bună să purtați mască și protecție pentru ochi în timp ce faceți acest lucru, în cazul în care apa stropește.

Turnați apă fierbinte în toaletă; dacă nivelul apei scade, sabotul s-a curățat.

Repetați pașii 2, 3 și 4 dacă este necesar.

Turnați cu grijă aproximativ 3 litri de apă fiartă în toaletă pentru a curăța reziduurile. Lăsați apa să stea aproximativ 15 până la 20 de minute, până se răcește. Acum sunteți gata să spălați toaleta.

Distribuie

Alexandra Neacșu, are 24 de ani și e absolventă a Facultății de Artă Geo Saizescu. Îi plac foarte mult filmele sci-fi, cărțile horror și adoră să gătească. În prezent cochetează și cu arta și este membră fondatoare a „Teatrului Nou”.