Orice bună gospodină trebuie să știe!

Cum să curățați gresia din baie? Aceasta este o sarcină casnică de care mulți oameni s-ar lipsi: curățarea gresiei din baie. Și pe bună dreptate: este nevoie de mult timp și răbdare. Ce poate fi mai plictisitor decât să cureți fiecare colțișor al gresiei? Dar acolo se pot găsi murdărie, mucegai și bacterii. Prin urmare, este necesar să se curețe cât mai des posibil.

Desigur, de cele mai multe ori folosiți produse industriale scumpe. Dar acestea sunt dăunătoare pentru mediu și nu dau întotdeauna un rezultat perfect. Doriți o soluție eficientă, inofensivă și ieftină? Această metodă făcută în casă va lăsa gresia curată și strălucitoare.

Cum să curățați gresia din baie?

Luați o sticlă cu pulverizator, turnați apă și adăugați câteva linguri mari de acid citric și detergent de vase. Agitați bine sticla și pulverizați această soluție direct pe gresia din baie. Așteptați aproximativ zece minute și apoi clătiți cu apă caldă. Apoi, uscați plăcile cu o cârpă uscată. Plăcile vor fi curate și strălucitoare!

Acest detergent făcut în casă poate fi folosit și pentru a curăța cada de baie, chiuveta și vasul de toaletă.

Remediu natural pentru mucegai pe rosturile de țiglă

Sursa: Social media

După cum probabil știți deja, curățarea chitului de gresie și faianță este o sarcină deosebit de dificilă. Reziduurile de detergenți și praful sunt adesea prinse acolo și, în cele din urmă, se transformă în murdărie. Nici măcar înălbitorul nu ajută adesea la restabilirea albului acestora. Un aliat valoros? Aparatul de curățat cu aburi.

Doar că nu este întotdeauna disponibil în toate gospodăriile și nu este cu adevărat eficient în combaterea mucegaiului. De aceea, trebuie să te bazezi pe soluții naturale care să facă treaba. Înlocuiți detergenții dăunători cu aceste ingrediente ecologice, deoarece nu conțin clor. Și, probabil, le aveți deja în stoc acasă. Vorbim despre un trio puternic pentru dezinfectarea și curățarea rosturilor de gresie și faianță: oțet alb, bicarbonat de sodiu și suc de lămâie. Acestea au proprietăți de curățare, degresare, înălbire și dezodorizare.

Iată cum se procedează:
Toate aceste componente trebuie amestecate într-un raport de 1:1:1:1 cu 4 căni de apă caldă.
Amestecați bine soluția înainte de a o turna într-o sticlă cu pompă de pulverizare. Astfel, va fi mult mai ușor de aplicat.
Apoi pulverizați bine îmbinările.
Așteptați 15 minute și periați-le cu o periuță de dinți veche pentru a îndepărta toată murdăria.
Veți fi cu siguranță surprinși și încântați de rezultat. Rosturile vor străluci de curățenie fără prea mult efort și fără a folosi înălbitor.

Share.

Sunt Sebastian și încă de mic visam să învăț tainele jurnalismului și ale televiziunii. Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, iar acum, zic eu, sunt pregătit să vă aduc cele mai prospete știri din domenii diverse.