Ești stăpânul unei pisici? Atunci, acest articol îți este dedicat!

Cu toate că litiera este esențială pentru bunăstarea pisicilor, aceasta poate degaja și mirosuri neplăcute. Și toți proprietarii de feline știu acest lucru. Prin urmare, este important să întrețineți litiera și să o curățați pentru a evita sau cel puțin a limita mirosurile neplăcute care provin de la ea.

Litiera este un fel de baie pentru pisici. Dacă nu este curățată corespunzător, mirosul se va acumula din ce în ce mai mult, făcând ca aerul din casă să fie irespirabil. Dar aceste mirosuri neplăcute sunt, de asemenea, neplăcute pentru felinele dumneavoastră.  Din cauza lipsei de întreținere, pisicile pot, de asemenea, să renunțe la litieră și să caute un alt loc pentru a-și face nevoile.

Ce sfaturi puteți folosi pentru a îndepărta mirosurile de litieră pentru pisici?

Există multe sfaturi pentru a evita mirosurile din litieră și pentru a menține aerul proaspăt din casa dvs.  în fiecare zi. Aceste tehnici se bazează în mare parte pe acțiuni simple și pe ingrediente 100% naturale.

Sursa: Social media

Utilizarea produselor potrivite pentru a curăța litiera

Pentru a scăpa de mirosurile din litieră, folosiți bicarbonat de sodiu. Datorită proprietăților sale dezinfectante și purificatoare, absoarbe rapid mirosurile neplăcute. Pentru a face acest lucru, pur și simplu turnați o cantitate mică de pudră în litieră. Oțetul alb poate fi, de asemenea, folosit ca alternativă. Folosind o cârpă înmuiată în această soluție, ștergeți întreaga suprafață a cutiei pentru a elimina orice miros rămas.

Curățarea periodică a litierei pisicii

Folosirea produselor potrivite pentru a elimina mirosurile de litieră din casa ta nu este suficientă. Este important să curățați litiera în mod regulat. Aceasta înseamnă îndepărtarea excrementelor în fiecare zi și înlocuirea nisipului de două ori pe săptămână, atunci când suprafața devine poroasă. De asemenea, spălați litiera cu unul dintre produsele de mai sus cel puțin o dată pe săptămână.

Așezați litiera pentru pisici într-un loc potrivit

Pentru a ține la distanță mirosurile urât mirositoare ale litierei, aceasta trebuie amplasată într-o zonă ventilată. Aceasta poate fi o cameră bine ventilată sau un colț liniștit, retras, lângă deschideri, pe terasă sau pe balcon. Litiera trebuie, de asemenea, să fie plasată departe de mâncare și de orice altceva care ar putea speria pisica. Acest lucru va împiedica răspândirea mirosurilor neplăcute în interiorul casei dumneavoastră.

Optați pentru o litieră pentru pisici fără mirosuri

Acesta este cazul litierelor anti-miros sau al litierelor vegetale care descompun solidele și elimină lichidele. Cu toate acestea, este recomandabil să efectuați câteva teste înainte pentru a face cea mai bună alegere a litierei. Acestea conțin aditivi care ajută la eliminarea mirosului de nisip, dar care pot respinge unele pisici.

Distribuie

Sunt Sebastian și încă de mic visam să învăț tainele jurnalismului și ale televiziunii. Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, iar acum, zic eu, sunt pregătit să vă aduc cele mai prospete știri din domenii diverse.