O relație sănătoasă cu oamenii din jurul nostru este esențială pentru starea noastră de bine și pentru dezvoltarea noastră ca indivizi, însă acest lucru este unul destul de greu de dobândit.

Ce înseamnă să ai o relație sănătoasă?

O relație sănătoasă, indiferent de originea ei, este tipul de legătură care te ajută să evoluezi și îți oferă siguranță emoțională. Fie că vorbim de relații cu familia, cu prietenii sau cu partenerul de viață, toate sunt esențiale pentru noi.

Pe ce se bazează o relație sănătoasă?

Primul semn că ești într-o relație sănătoasă este faptul că nu simți să te ascunzi sau să fii altcineva. Ești tu, iar cei din jurul tău te iubesc pentru asta. Înseamnă să ai încredere că ești acceptat, iubit și înțeles. Nu există un loc mai bun să fii, decât locul unde simți că ești iubit pentru ceea ce ești.

Ce poți face să repari relațiile existente sau să creezi astfel de legături?

Comunică. Fii sincer cu tine și cu oamenii din jurul tău. Asumă-ți ceea ce ești și ceea ce îți dorești. Învață să îți exprimi sentimentele, durerile, plăcerile. Prima greșeală pe care o poți face este să presupui că cei din jur știu ce îți dorești.

Indiferent de cât timp cunoști pe cineva, nimeni nu te cunoaște mai bine ca tine. Este nevoie de tine ca ceilalți să te înțeleagă și să te ajute să devi cea mai bună variantă a ta. Iartă, uită, ia-o de la capăt. Nu rămâne blocat într-o bulă a trecutului. Permite oamenilor din viața ta să intre și să iasă dacă asta își doresc. Nu te lega de oameni, leagă-te de tine, iar oamenii potriviți vor veni spre tine.