Cine nu știe povestea tristă a vasului Titanic și cine nu a plâns la acest film? Ei bine, cu siguranță mulți dintre voi ați rămas marcați de scenele dramatice și v-au sensibilizat toate momentele pe care le-ați trăit cu sufletul la gură. Cu toate acestea, foarte puțini știu cum au decurs ultimele ore în realitate, pe vasul ce se presupunea a fi indestructibil. 

Cum au decurs, de fapt, ultimele ore pe vasul Titanic

Totul se întâmpla pe 14 aprilie 1912, dimineața. Căpitanul Eduard Smith anula un exercițiu programat pentru bărcile de salvare. La ora 17:50, după ce a primit avertismente de iceberg pe tot parcursul zilei, acesta a schimbat cursul Titanicului, îndreptându-se ușor spre sud. Cu toate acestea, viteza navei nu a fost redusă. La 21:40, vaporul Mesaba trimite un avertisment Titanicului despre un cub de gheață care include gheață grea și un număr considerabil ce iceberg-uri mari.

Operatorul Jack Philip care lucra pentru companie, a gestionat mesajele primite. Dar nu a transmis mesajele către vas. La ora 22:00 Frederich Flint și Reginald Lee își încep ceasul în cuibul de sus al vasului. Noaptea a fost neobișnuit de calmă, făcând iceberg-urile mai greu de văzut. Asta pentru că nu existau valuri de care să se spargă.

Reprezentații navei au început să trimită semnale de alertă

Binoclul cuibului a fost deplasat greșit în acea noapte, iar asta a adus mai multe dificultăți. La ora 23.00, majoritatea pasagerilor se retrag în camerele lor. La 23:35, flota a văzut un iceberg în calea Titanicului și a sunat de 3 ori pentru a indica faptul că ceva este în față. Omul de la cârmă a început să ghideze direcția vasului și a închis ușile compartimentelor expuse la apă.

La 23:40, partea de tribord a Titanicului se zgârie de-a lungul iceberg-ului. Căpitanul Smith a fost anunțat că sala de corespondență se umple deja cu apă. Alte rapoarte vin în curând despre apă în cel puțin 5 compartimente ale navei. Arhitectul Thomas Andrews a prezis că Titanicul mai avea doar 2 ore până la scufundare.

Nu ratați întreaga poveste pe care vă vom lăsa s-o urmăriți până la final! Cu siguranță veți rămâne de-a dreptul uimiți!

 

@documentare.interesante #foryou #foryoupage #viral #tiktok ♬ sunet original – 🅓🅞🅒🅤🅜🅔🅝🅣🅐🅡🅔