Reclamă

Ne mai despart doar câteva săptămâni de startul sezonului nunților. Astfel, dacă ai nunta în următoarele luni în mod cert febra pregătirilor te-a cuprins deja. Cheltuielile și evidența lor sunt printre principalele preocupărilor ale viitorilor miri. Ch siguranță toată lumea visează la o nuntă de vis, însă când vine vorba de bugetul alocat, socotelile se fac cu multă acuratețe. Inevitabil, atunci când vrei să bifezi o nuntă mare, costurile vor fi la fel de mari. Totuși, conceptul românesc al nunților presupune și oferirea darului ca pe o atenție pentru viitorii soți. Cu acești bani de cele mai multe ori poți acoperi o mare parte dintre cheltuieli. Deseori, tinerii căsătoriți rămân și cu un bonus financiar după ce au reușit să acopere toate plățile. Pentru a ajunge însă la un astfel de rezultat după ce ai bifat unul dintre evenimentele speciale din viața ta, trebuie să ții cont de o serie de reguli. Pentru început, ambii viitori miri ar trebui să conceapă un plan de cheltuieli care să reflecte costurile maxime pe care și le pot permite. Nu vă abateți de la acest set de reguli și căutați variantele optime care să vă ajute să rămâneți la bugetul stabilit. Mai sunt și alte aspecte pe care le puteți trece în lista de priorități:

Bugetul stabilit trebuie să includă ținutele

De cele mai multe ori, viitorii miri analizează cheltuielile legate de locație, invitații, aranjamente florale, candy bar, lăsând la final partea de ținute de gală. Este ideal să începeți „vânătoarea” rochiei de mireasă și a costumului de mire cu mult timp înainte. Astfel, vă puteți raporta la un preț atunci când faceți costul final al unui astfel de eveniment.

Tot la acest capitol, includeți și încălțămintea având în vedere că și în acest sens trebuie să alocați un buget serios. Mai ales pentru că este necesar să optați pentru încălțări de cea mai bună calitate care să vă asigure un confort îndelungat.

Include de la început în pachetul de cheltuieli partea de grooming ( pregătirea miresei cu machiaj și coafură)

Multe mirese lasă deoparte cheltuielile legate de machiaj și păr. Chiar dacă sunt niște costuri pe care le plătești în ultimul moment, în ziua nunții, este ideal să incluzi aceste plăți atunci când puneți pe hârtie tot ceea ce veți avea de achitat. O imagine completă estimativă a costului total al nunții nu va putea fi obținut dacă omiteți astfel de detalii.

Realizați invitațiile sprijinind afacerile mici

În mediul online regăsiți numeroase persoane pasionate de acest domeniu care realizează invitații de nuntă în funcție de preferințe. Dincolo de faptul că de cele mai multe ori aveți șanse de a negocia prețul final. În plus, sprijiniți astfel și o afacere mică.

Pont: nu investiți în invitații foarte scumpe. Nu uitați că oricât de impresionante ar fi, în fond, nici unul dintre invitați nu le va păstra.

Achiziționați florile direct din depozit

De cele mai multe ori, aranjamentele florale sunt extrem de costisitoare. O opțiune mult mai accesibilă este aceea de a achiziționa florile din depozit sau seră, după caz.

Comunicați direct cu furnizorii

Evitați sa negociați cu furnizorii de ale căror servicii aveți nevoie prin intermediari. Deși pare una dintre cele mai dificile părți ale organizării, veți descoperi că puteți obține în unele cazuri oferte avantajoase.

Investiți într-un moment special din cadrul nunții (artistic) doar dacă vă atrage acest lucru, nu doar de dragul „umplerii” așa numitor momente de pauză

În timpul nunților, mai ales atunci când atmosfera este întreținută de o trupă live există câteva momente de pauză. În general acestea vizează timpul în care artiștii iau la rândul lor masa. Pentru a umple cumva clipele respective, mulți miri aleg să investească în diferite momente artistice care nu sunt neaparat în acord cu gusturile lor. Nu este necesar să apelezi la astfel de „trucuri”. Puteți opta pentru a folosi serviciile unui dj în răstimpul respectiv.


Reclamă

Share.

Din anul 2018 am ocupat funcția de specialist comunicare și relații publice în cadrul Federației Patronatelor din Turismul Românesc, îmbinând astfel tainele comunicării cu legile riguroase și actele normative care vizează în mod direct sfera turismului/ospitalității. Lumea digitală mi-a captivat atenția, iar astfel am descoperit acest frumos drum al redactării articolelor media pentru publicațiile online aflate în continuă dezvoltare. Încă din anul 2020, în cadrul substantial.ro, am documentat, redactat și transmis cititorilor noștri informația clară cu maximă dedicare și responsabilitate.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro