Cu siguranță merită să privești "pe viu" câteva dintre aceste destinații măcar o dată în viață

Omul pune bazele unor construcții impresionante, clădiri futuriste și zgârie nori care uimesc pe oricine, însă dincolo de toate acestea, cel mai iscusit „constructor” rămâne natura. În complexitatea ei, aceasta nu contenește să ne uimească prin frumusețile și bogățiile ei, dar mai ales prin capacitatea de a dăinui în timp, deși mâna omului contribuie deseori la poluarea, suprapopularea și lipsa de grijă asupra ei. Câteva dintre destinațiile acestei lumi par desprinse din realitate, reprezentând o adevărată încântare pentru privirea oricui. Ei bine, aceste locuri de pe Pământ merită cu siguranță bifate pe lista de călătorii, nu doar a celor pasionați de domeniu.

Red Flower Beach – China

O mare de flori roșii, alături de o apă cristalină și o plajă pe care r trebui să pășești o dată în viață. Așa descriu cei mai mulți dintre turiștii care au avut privilegiul de a vedea cu ochii lor Red Flower Beach din China. Locul incredibil se află în Munții Gaobang. Din nefericire, splendidele plante nu înfloresc decât între lunile Septembrie și Octombrie, astfel că perioada de vizitare este limitată.

Haoyang Lake –  Triunghiul Bermudelor al Chinei

O altă destinație aparte a Chinei face parte din turismul ecologic, având reguli stricte de explorare. Lacul Haoyang este este mai mare de apă dulce din China, localizat în Jiujiang. Deși are o imagine absolut spectaculoasă, apa fiind complet acoperită de plante verzi denumite de localnici „lintea raței”, totuși nu oricine are curajul să se aventureze în a naviga cu barca pe acesta. Chinezii susțin că peste 200 de bărci s-au scufundat de-a lungul ultimilor ani, în mod inexplicabil în această apă. Tocmai din această cauză este denumit Triunghiul Bermudelor al Chinei.

Pandora Stone Pillars – Munții care au inspirat producătorii filmului Avatar

Spectaculoasele coloane formaye prin eroziunea naturală a rocilor au înălțimi impresionante. Ceața deasă care se așează zilnic peste munții respectivi face ca peisajul să fie unul de-a dreptul impresionant. Stâlpii de Piatră ai Chinei sunt localizați în zona de nord a statului în  Zhangjiajie, provincia Hunan. Destinația a fost acreditată ca fiind primul Parc Național al Chinei.

Cadre care amintesc de acest loc spectaculos apar inclusiv în filmul Avatar. Stâlpii din piatră formați în mod natural i-au impresionat pe producătorii acestui celebru film.

Palawan – Filipine

Palawan este o provincie arhipelagică din Filipine care arată de-a dreptul ireal. Apa de un azuriu spectaculos, plajele cu nisip alb fin și arbori de-a lungul acestora întrunesc un cadru perfect pentru iubitorii vacanțelor exotice.  Explorarea cu barca a zonei muntoase de lângă plaje este un pol de atracție pentru turiștii care vor să încerce lucruri noi.

Lauterbrunnen, Elveția

Pajiștile verzi întinse la baza munților străbătuți în lung de cascade înguste sunt peisajele care par create „din pixel”special pentru a fi utilizate ca „background-ul perfect” pe device-urile moderne. Ei bine, astfel de locuri chiar există pe Pământ și sunt localizate în Elveția. Considerată țara cu cele mai spectaculoase peisaje montane, aceasta este una dintre destinațiile favorite ale turiștilor care aleargă după priveliștile demne de a fi văzute o dată în viață. Lauterbrunnen este unul dintre aceste locuri pe care le poți găsi în marea Elveție. Localizat în cantonul Berna, Lauterbrunnen îți oferă o altfel de priveliște a Alpilor. Poți explora zona cu ajutorul telegondolei sau pur și simplu să iei la las minunatele pajiști verzi.

Pitorescul locului te va impresiona.

Foroglio – un basm al Elveției

Foroglio este un sătuc din Elvețian, zona Ticcino, regiune în care se vorbește limba italiană. Sătucul pare că a stat în loc de sute de ani. Casele construite din piatră de mâna omului sunt dispersate la baza munților, într-un cadru spectaculos. Dacă vrei să ajungi în acest loc, trebuie să știi că pe întreg parcursul anului, temperaturile sunt foarte scăzute.

Share.

Din anul 2018 am ocupat funcția de specialist comunicare și relații publice în cadrul Federației Patronatelor din Turismul Românesc, îmbinând astfel tainele comunicării cu legile riguroase și actele normative care vizează în mod direct sfera turismului/ospitalității. Lumea digitală mi-a captivat atenția, iar astfel am descoperit acest frumos drum al redactării articolelor media pentru publicațiile online aflate în continuă dezvoltare. Încă din anul 2020, în cadrul substantial.ro, am documentat, redactat și transmis cititorilor noștri informația clară cu maximă dedicare și responsabilitate.