Salata de vinete este cu siguranță mult mai delicioasă,în sezonul verii! Și pentru că este perioada în care aceste legume se coc, poți profita din plin de ele. Dacă de multe ori ai omis să o consumi, doar pentru că maioneza este calorică, o poți savura într-o variantă sănătoasă. Gustul va fi la fel de bun, chiar dacă în compoziție nu vei folosi deloc uleiul

Ingredientele de care ai nevoie

  • 2 vinete;
  • 2 ouă fierte;
  • 100gr cremă de brânză Philadelphia;
  • 1ceapă tocată;
  • Zeama de la o lămâie;
  • 1 linguriță de muștar;
  • sare și piper după gust

Pentru început, coace vinetele și lasă-le la scurs pentru minim 30 de minute. Le poți toca înainte sau după această etapă.

Așa prepari cea mai delicioasă maioneză fără ulei:

În bolul mixerului adaugă cele două ouă fierte, alături de crema de brânză, lingurița de muștar, sarea și piperul,împreună cu zeama de lămâie. Pasează pentru 2 minute, iar totul se va transforma într-o maioneză cu o cremozitate care îți va cuceri papilele gustative. Fără vreun strop de ulei, dar mai ales, cu puține calorii, ai obținut o maioneză mai bună decât cea din comerț.

După gust, mai poți adăuga fie zeamă de lămâie, fie muștar, dacă simți nevoia.Amestecă maioneza dietetică împreună cu vinetele și ceapa tocată și totul este gata!

O altă variantă a maionezei, fără ulei, însă cu puțin mai multe calorii, este cea pregătită cu hummus. Chiar dacă pare o combinație cel puțin ciudată, vei descoperi un gust special al preparatului. Aceasta nu conține ceapă, însă poate fi savurată din plin, cu muguri de pin, deasupra. La bază, acesta este un preparat libanez, extrem de îndrăgit de arabi.

  Baba ganoush sau salata de vinete orientală se pregătește amestecând vinetele tocate cu puțin hummus. Se asezonează cu multă lămâie, sare și piper. Arabii se bucură de acest fel de mâncare alături de delicioasele lipii libaneze.