„Cum poți să-ți deschizi culoarea părului fără decolorant?” este întrebarea pe care și-o pun multe femei în prezent. Iată câteva metode naturale și la îndemâna oricui cu care poți să îți schimbi nuanța părului

Cum poți să-ți deschizi culoarea părului fără decolorant?

1. Zeama de lămâie

Zeama de lămâie este una dintre cele mai folosite metode atunci când dorești să ai un look nou. Acidul citric din zeama de lămâie ajută părul să se decoloreze prin modificarea pH-ului părului. Pentru a obține nuanța mult dorită, ai nevoie și de puțină căldură pentru ca rezultatele să fie cele dorite.

Tot ce trebuie să faci este storci o lămâie într-un recipient cu pulverizator și aplică pe păr pentru a obține șuvițe decolorate în mod natural de soare. Lasă părul să se usuce. Fii foarte atentă ca zeama de lămâie să nu ajungă pe piele, pentru că în contact cu soarele, îți poate provoca arsuri.

2. Oțetul

Probabil că prima reacție a fost să spui „Nu, nici gând”, însă dacă vei citi în continuare, îți voi spune și motivul pentru care oțetul este potrivit. Deseori, suntem sfătuite să folosim oțetul pentru a îndepărta impuritățile de pe păr, însă lichidul mai are și o altă proprietate: cel de a decolora părul, însă mare atenție! Folosit incorect, oțetul poate avea efecte negative asupra părului.

Dacă ai firul de păr casant sau fin, această metodă nu este cea indicată. Dar dacă ai firul de păr rezistent, poți încerca această metodă. Amestecă o parte de oțet cu două părți de apă. Aceasta este metoda pe care o poți folosi.

3. Mierea

Mierea nu are proprietăți benefice doar în tratarea unei răceli sau în menținerea unui sistem imunitar rezistent, ci este potrivită și pentru a-ți decolora părul. Ceea ce ajută nuanța părului să se deschidă este substanța glucozoxidaza. Știu, sună complicat să pronunți, însă odată activată această substanță, sunt generate cantități de peroxid de oxigen.

Tot ce trebuie să faci este să îți speli părul înainte, ca mai apoi să aplici miere pe părul umed. Este indicat să folosești o cască de duș pentru a obține rezultatele dorite. Poți sta cu soluția între 1-4 ore. Depinde de cât de mult dorești să îți deschizi nuanța părului.

Cum poți să-ți deschizi culoarea părului fără decolorant. Metodele naturale care nu dau niciodată greș
pexels.com

4. Bicarbonatul de sodiu

Probabil că ai folosit bicarbonatul de sodiu pentru albirea dinților, a hainelor sau pentru a curăța în bucătărie petele de grăsime. Bicarbonatul de sodiu este potrivit și pentru a-ți decolora părul. Tot ce trebuie să faci este să amesteci bicarbonat de sodiu cu apă astfel încât să obții o pastă. Aplică pe păr cu o pensulă specială pentru vopsit. Înfășoară șuvițele respective în folie de aluminiu. Totuși, ai mare grijă! Evită să aplici pasta pe scalp.

5. Sarea de mare

Vara, când stai la plajă, udă-ți părul cu apă de mare si lasă-l să se usuce la soare. Acum, în sezonul rece, poți folosi la fel de bine această metodă, însă într-o formă diferită. Amestecă sarea de mare cu apă caldă, apoi toarnă soluția într-un recipient cu pulverizator, aplică pe păr și lasă să acționeze 10-20 de minute. Tot ce trebuie să mai faci este să îți clătești părul și să aplici o mască hidratantă.

6. Mușețelul

Mușețelul este o altă metodă care răspunde cu brio la întrebarea „Cum poți să-ți deschizi culoarea părului fără decolorant”. Planta conține o substanță pe nume apigenina, care te ajută să obții nuanța aurie a părului. Fă un ceai de mușețel pe care îl lași să acționeze pe păr în jur de câteva ore. Este indicat să folosești foehnul pentru a obține rezultatele dorite.