Nimic nu este mai important decât încrederea de sine, iar acum a venit momentul să lași în urmă complexul picioarelor dizgrațioase

Aspectul călcâielor poate spune multe despre starea generală de sănătate. Astfel, nu este doar o consecință a lipsei de hidratare sau a încălțămintei nepotrivite. Pe de altă parte, nu doar problemele de sănătate ne afectează, ci și aspectul inestetic, mai ales în plin sezon de vară.

Însă, de orice natură ar fi, indiferent că vorbim de probleme medicale sau estetice, cert este că ne deranjează și vrem cât mai repede cu putință să soluționăm această chestiune. Iată ce recomandă un medic rezident în dermatovenerologie.

Călcâi fine cu doar 10 lei

Rețelele sociale au de multe ori și un scop educativ. De această dată, medicul Gheba Georgiana a venit în ajutorul persoanelor care suferă de călcâi crăpate cu un filmuleț pe TikTok. Aceasta a explicat că există o soluție eficientă pentru a dobândi pielea perfectă și nu este deloc costisitoare. Se pare că cei care suferă de această problemă au nevoie de numai 10 lei pentru a remedia starea călcâielor.

„Există o cremă hidratantă și, totodată, înmoaie tălpile pentru care uree 30%. Se poate folosi de două ori pe zi și secretul este ca seara să înfoiem picioarele în folie alimentară de plastic, pentru un efect wow”, a transmis Gheba Georgiana, medic dermatovenerolog.

@dr.georgiana.gheba #medic #preventie #fypgagero #fyro #tiktokro #fypageromania #tiktokromania ♬ sunet original – Georgiana Gheba

Ce poate cauza crăparea călcâielor

Totuși, înainte de a vorbi despre remedii, trebuie să înțelegem care este cauza pentru care s-a ajuns la această afecțiune. Conform medicilor, acestea se aspresc și se crapă din cauza glandelor sudoripare inactive, ca urmare a statului prelungit în picioare. Din punct de vedere medical, călcâiele crăpate și uscate sunt o afecțiune prezentă în zona epidermei.

Acest aspect nu este foarte grav, deoarece este afectat doar stratul exterior al pielii. Cu toate acestea, tratarea incorectă a acestei afecțiuni sau  ignorarea tratamentului corespunzător pot duce la crăpături mai adânci, care vor deveni în cele din urmă dureroase pe măsură ce se adâncesc, cauzând infecții sau sângerări. Pentru a evita neplăcerile cauzate de călcâiele uscate, este indicat să ai un regim zilnic de curățare și hidratare.

Distribuie

21 de ani, absolventă a Facultății de Jurnalism și științe ale comunicării din Iași, a trecut prin pepiniera de jurnaliști a revistei " Opinia studențească ", însă totuși novice în presă, își dorește o carieră de jurnalist și să aducă oamenilor știri de calitate. De asemenea, își propune să pună în aplicare integritatea și etica acestei meserii