Cei mai mulți oameni folosesc ochelari, indiferent că vorbim despre cei de vedere sau de soare.

Dacă lentilele s-au zgâriat, considerăm că asta e sfârșitul lor și trebuie să îi schimbăm, dar nu e mereu așa. Soluțiile de mai jos, ne vor ajuta să îi salvăm și îi vom putea folosi o perioadă mai lungă. 

Cremă de plajă

Dacă lentilele tale au ajuns atât de zgâriate încât nu mai vezi prin ele, poți folosi o cremă de plajă cu protecție ridicată. Folosește o cârpă moale pentru a întinde crema de plajă pe toată suprafața, apoi se șterge foarte bine. Este recomandată doar pentru ochelarii cu lentile din plastic, nu și din sticlă. 

Ulei de bebeluși

Cu ajutorul unei dischete demachiante sau o bucată de vată pe care o vei îmbiba în ulei vei curăța lentila. În unele cazuri, există posibilitatea să vezi mai bine decât la început datorită curățării. Dacă ele nu sunt zgâriate și doar vrei să le cureți, folosește un antidegresant sau un săpun lichid.

Pasta de dinți

Dacă vrei să folosești pastă de dinți, asigură-te că nu conține particule abrazive sau coloranți artificiali, altfel ar putea dăuna lentilei. Folosește o dischetă demachiantă și curăță lentilele cu mișcări fine timp de câteva secunde. La final va trebui să clătești cu apă călduță.

 

Pixabay

Bicarbonatul de sodiu

Bicarbonatul funcționează atât pentru zgârieturilor minore, cât și în cazul celor mai profunde. Prepară o pastă din trei lingurițe de bicarbonat cu 50 de ml de apă, apoi amestecă bine. Se folosește pentru a curăța lentilele cu ajutorul unei cârpe din microfibră. La final se clătește cu apă călduță, iar dacă zgârieturile nu au dispărut, se repetă procesul.

Sprayul pentru mobilă

Oricât de ciudat ar fi, nu te speria. Sprayul de mobilă ajută la îndepărtarea zgârieturilor de la nivelul lentilelor. Pune puțin spray pe o cârpă din bumbac și curăță lentilele cu mișcări lente, fără să pui presiune.