Iubita prezentatoare de televiziune, Gabriela Cristea, a dezvăluit cum face cei mai buni și pufoși cozonaci. Rețeta este una destul de simplă, iar gustul este exact ca în copilărie.

Cu o carieră de mai bine de 20 de ani în televiziune, Gabriela Cristea este o figură foarte iubită de publicul din țară. Pe lângă simplitatea și frumusețea ei, este apreciată și pentru minunata familie pe care o are.

Alături de Tavi Clonda trăiește o frumoasă poveste de dragoste, iar împreună au adus pe lume două fetițe minunate. Iar atunci când nu este pe platourile de filmare, mami le răsfață cu tot felul de bunătăți.

Cum mâine este Crăciunul, prezentatoarea și-a dezvăluit rețeta secretă de cozonaci. Este o rețetă simplă, care promite însă să-i facă pe toți pofticioșii să-și lingă degetele și să mai ceară o porție.

Pentru delicioșii cozonaci ai Gabrielei Cristea vei avea nevoie de:

265 de grame de făină
60 de mililitri de lapte rece
3 ouă
17 grame de drojdie
75 de grame de unt
sare
40 de grame de zahăr
esență de rom și vanilie
coajă de portocală și lămâie
175 de grame de ciocolată mărunțită
200 de grame de nucă mărunțită
2 ouă
100 de grame de zahăr

Cum se prepară cozonacii Gabrielei Cristea

Și acum toate ingredientele adunate, a venit momentul să ne punem pe treabă și frământat.

Pentru început, ne vom ocupa mai întâi de partea lichidă a compoziției. Într-un vas se pune coaja de la o portocală, peste care se adaugă 2 ouă întregi și 1 gălbenuș. Peste acestea se toarnă apoi laptele  (35 de ml), drojdia și se omogenizează întreaga compoziție. Ulterior, se adaugă și un vârf de sare și esențele, după gust.

După ce totul este perfect încorporat, se adaugă, treptat făina. Aici este momentul în care folosim și untul. Îl încorporăm în aluatul creat, ca să fie gustos și fraged.

Odată format, se lasă la dospit la căldură pentru mai multe ore. Dacă aveți timp, puteți să-l lăsați și peste noapte.

Rețeta pentru umplutură constă în 2 linguri de cacao, amestecate cu ouăle rămase de la aluat, inclusiv albușurile. Peste acestea se adaugă laptele rămas și nuca. Iar pentru un gust mai bun, se poate pune și puțin lichior, după gust.

Când totul a crescut corespunzător, a venit momentul să formăm cozonacii. Coca se împarte în 2, apoi se întinde și fiecare parte se umple cu cremă.