Noaptea dintre ani este importantă pentru fiecare persoană în parte. De multe ori, ne ambiționăm ca anul care vine să fim mai buni sau să facem o anumită activitate pe care am evitat-o tot anul, cum ar fi să mergi la sală sau să ții o dietă. Nu doar românii respectă cu sfințenie anumite superstiții. Cum este, de fapt, Revelionul în alte colțuri ale lumii?

1. Cum este, de fapt, Revelionul în alte țări?

Tradițiile din alte țări nu seamănă deloc cu cele din România. În timp ce alte popoare nu ies din casă în ziua de ajun, alții aleg să spargă farfurii pentru a alunga ghinionul. Iată ce superstiții respectă cu sfințenie alte popoare.

2. Locuitorii din Ecuador poartă lenjerie intimă galbenă

Oriunde te-ai afla în lume, o tradiție este prezentă peste tot atunci când vine vorba de noaptea de Revelion. Aceasta se referă la a aduna toată familia laolaltă. De la acest lucru nu se abate niciun popor. Cum este, de fapt, Revelionul în alte țări? În timp ce românii au superstiția că lenjeria roșie le va aduce noroc și vor fi protejați de deochi, locuitorii din Ecuator au și ei această tradiție, însă nu este vorba despre culoarea roșie. Aceștia cred în superstiția că acele persoane care poartă lenjerie galbenă le va aduce noroc și vor reuși să rezolve cu ușurință problemele din timpul anului. Auriul înseamnă bogăție și este culoarea preferată a celor care abia așteaptă să aibă o situație financiară mai bună. Și albul este culoarea preferată a locuitorilor din Ecuador. Superstiția spune că acele persoane care poartă lenjerie albă nu vor fi implicați în conflicte, căci cu toții știm, albul este culoarea purității.

Cum este, de fapt, Revelionul în alte țări? Tradiții și superstiții din toată lumea
pexels.com

3. Irlandezii nu ies din casă în noaptea de Revelion

Pentru noi, românii, să petrecem în noaptea dintre ani afară este ceva normal, însă lucrurile nu stau așa și pentru irlandezi. Superstiția spune că acele persoane care sunt afară în noaptea dintre ani sunt oameni care vor avea probleme tot anul și trebuie evitați căci aduc ghinion celor cu care intră în contact.

Tradiția de a fi alături de familie în seara de Revelion este prezentă și la noi, însă irlandezii nu se abat de la această superstiție. O altă tradiție de care cel mai probabil nu au auzit este aceea de a lovi pâinea de pereți. Ceea ce la noi ni s-ar părea un lucru ciudat, la ei este o tradiție. Se spune că acea pâine va aduce noroc familiei. Toți membrii casei trebuie să guste din ea pentru a avea noroc tot anul.

4. Locuitorii Danemarcei sparg farfurii

Un alt obicei destul de ciudat este cel de a se sparge farfurii. Probabil te vei gândi că această superstiție provine de la greci întrucât ei sunt cei care respectă această tradiție la nunți mai ales. Cu toate acestea, realitatea nu este așa. Aceștia au obiceiul să spargă farfurii la ușa prietenilor sau familiei. Se spune că acest obicei asigură unitatea familiei. Se spune că dacă se sparg farfurii, legăturile de prietenie vor dura mai mult.

5. Filipinezii mănâncă alimente rotunde

Locuitorii din Filipine obișnuiesc să mănânce alimente rotunde. Superstiția spune că acele persoane care în noaptea dintre ani consumă astfel de alimente, se vor bucura de prosperitate pe durata celor douăsprezece luni. Aceștia nu se limitează doar la mâncare, ci poartă și haine cu buline. Se consideră ca acele persoane care poartă îmbrăcăminte cu buline sunt protejați de rele. Superstiția este destul de populară în rândul filipinezilor și nu se abat de la regulă.