Gal Akbari se dedică cu succes acestui tip de conținut de aproximativ doi ani

Unii oameni chiar adoră fast food-ul.

Acest creator de conținut TikTok este în ochiul furtunii. După ce a distribuit videoclipuri în care, potrivit utilizatorilor, se preface că mănâncă mult, dar în care aruncă multă mâncare.

În unele ocazii, cei care aspiră la influență sunt dispuși să desfășoare tot felul de acțiuni nebune și iresponsabile pentru a atrage atenția pe rețelele de socializare. Iar tiktoker-ul Gal Akbari este cel mai recent exemplu în acest sens. Acest creator de conținut primește o mulțime de critici atât pentru videoclipurile pe care le creează. Cât și pentru metodologia pe care o folosește pentru a le înregistra. Este acuzată că se preface că mănâncă cantități mari de junk food, iar apoi o aruncă.

Real sau nu

null

null

Videoclipurile „Mukbang”, în care o persoană este angajată să mănânce cantități uriașe de mâncare în fața camerei, sunt printre cele mai populare categorii de conținut de câțiva ani. Au existat deja mai multe cazuri notorii de influenceri care au avut probleme de sănătate derivate din această activitate. Așa că promovarea unor diete ca aceasta pe TikTok este cea mai iresponsabilă. Ținând cont de numărul mare de minori care folosesc această rețea de socializare.

Dar cel mai surprinzător lucru este că videoclipurile lui Gal Akbari sunt văzute de mulți utilizatori ca o fațadă pură. Ea este înregistrată luând bucăți mari din mâncarea nedorită pe care o cumpără și apoi scuipând-o. Este foarte puțin probabil ca o persoană să poată mânca atât de mult și cu acea viteză. Cu atât mai puțin cu frecvența cu care acest tiktoker încarcă conținut pe platformă.

Deși a încercat să se apere împotriva acuzațiilor de înșelăciune, încărcând time-lapse-uri complete ale „mukbang-urilor” ei, este adevărat că expresia feței ei într-unul și celălalt videoclipuri este foarte diferită. În unele pare să aibă o groază îngrozitoare. Iar în altele este foarte fericită.

Distribuie

Alexandra Neacșu, are 24 de ani și e absolventă a Facultății de Artă Geo Saizescu. Îi plac foarte mult filmele sci-fi, cărțile horror și adoră să gătească. În prezent cochetează și cu arta și este membră fondatoare a „Teatrului Nou”.