Iată la ce trebuie să fii atent, dacă nu vrei să fii mințit de cei din jurul tău. Experții recomandă să ții cont de aceste sfaturi, care cu siguranță te vor ajuta

Una dintre cele mai neplăcute situații este atunci când ești mințit. Din motive întemeiate sau nu, oamenii ajung să îi mintă pe cei din jurul lor. Desigur, sentimentul de a fi mințit și de a ți se ascunde adevărul nu este pe placul nimănui, însă există o metodă prin care îți poți da seama dacă cineva încearcă să omită adevărul.

Limbajul nonverbal i-a dat de gol pe mulți mincinoși. Desigur, cel care minte nu vrea sub nicio formă să fie prins. Deși poate crede că povestea lui a fost spusă atât de bine încât nu poate fi dat de gol, experții în limbajul nonverbal vin din urmă cu cele mai importante sfaturi.

Cum îți dai seama că cineva te minte, doar din modul în care îi arată mâinile

Mainile oneste, sau mâinile omului care nu minte

pixabay

„Cum ne dăm seama dacă omul din fața noastră ne minte, doar privindu-i mâinile? Pentru că omul care minte, își modifică poziția mâinilor destul de evident. Numai că nu știu câți dintre noi suntem atât de atenți la acest aspect.

Aș începe mai întâi cu „mâinile oneste”, sau „mâinile omului care spune adevărul deplin”, ca să înțelegeți comparația. Pentru că mâinile omului care spune adevărul sunt întotdeauna estetice. Arată bine. Arată bine, nu pentru că e o manichiură bine făcută acolo. Dar arată bine pentru că ele sunt drepte, cu degetele aproape perfect drepte.

Mai mult decât atât, omul care spune adevărul o să vă arate de multe ori și interiorul palmei.

Ori acest gest spune mai mult decât adevărul în sine. Spune, de fapt, că este extrem de deschis la ideile voastre. E posibil să fie acolo chiar și o atracție.  Nu atât fizică, cât una spirituală, dacă vreți. Sau una în planul ideilor.”, a spus Teodora Mețiu, pe social media.

@teodorametiu #minciuni #tradare_suferinta_ #foryou #nonverb #nonverbal #nonverbalcommunication #dezvoltarepersonala #publicspeakingcoach @teodorametiu @teodorametiu ♬ EL NOPAL – Goliath Flores

Cum arată mâinile omului mincinos

pixabay

„Și acum să ne uităm la mâinile omului mincinos, pentru că ele sunt destul de diferite de mâinile oneste. Omul care minte, nu-și va ține mâinile drepte, cu degetele drepte. Ci, de obicei, va avea tendința să le transfere în pumnișori.

Mai mult, în timp ce minte sau născocește minciuna, o să vedeți cum ușor strânge din acești pumni.

Dacă, să zicem, nu există această poziție a mâinilor în timpul discuției, de asemenea, niște degete care sunt profund îndoite, inestetice semnalează, de asemenea, că omul din fața voastră „coace” ceva. Coace cum să vă învârtă, cum să vă plimbe, ca să nu vă spună adevărul.”, a mai spus aceasta.

Share.

22 de ani, studentă în cadrul Facultății de Jurnalism și Științele comunicării la „Universitatea din București”. „Bobocel” în presă, la început de drum, dar cu o desagă de determinare în spate, vrea să crească în domeniul pe care îl iubește cel mai mult și pe care a ales să pășească încă din băncile școlii. Își dorește să devină un jurnalist profi, corect și își dezvolte creativitatea, pentru a realiza materiale autentice și calitative!