Vladimir Putin este unul dintre cei mai cunoscuți, dar și controversați lideri din lume. De când a început războiul contra Ucrainei, adică de mai bine de un an, toate statele au atenția îndreptată asupra lui. Însă, în timp ce poate că mulți i-au pus gând rău, Vladimir Putin este mai protejat ca niciodată. 

Un lider de talia lui Vladimir Putin are nevoie de toată protecția din lume, mai ales acum, când a stârnit furia tuturor odată cu începerea conflictului din Ucraina. Despre starea lui de sănătate s-au speculat multe, inclusiv despre persoanele care l-ar vrea ras de fața pământului.

Ei bine, Vladimir Putin nu își face griji deloc, iar asta pentru că are parte de una dintre cele mai sporite protecții din lume. Liderul de la Kremlin are o armată de oameni instruită să aibă grijă ca el să nu pățească nimic, iar asta nu doar cât timp este la reședința sa, ci și atunci când se deplasează.

Cum arată limuzina blindată a lui Vladimir Putin. Mașina este unică și poate deveni chiar și submarin Digi24

Limuzina lui Putin costă 300 de milioane de dolari

Vizitele sau orice altă deplasare din agendă este făcută la bordul unei limuzine prezidențiale speciale. Limuzina a fost gândită în așa fel încât liderul de la Kremlin să fie în siguranță în orice moment. Datorită blindajului jos, automobilul președintelui rus cântărește peste 6 tone.

Până și geamurile care sunt din sticlă armată au 6 centimetri grosime. Construită de fabricantul de mașini de lux Aurus Motors, limuzina lui Putin are un sistem de compresie cu aer care oferă protecție împotriva unui eventual atac cu gaze. Dacă mașina este angajată într-o coliziune, scaunele pasagerilor se deplasează automat într-o poziție mai singură, care amortizează impactul.

Limuzina poate funcționa chiar și ca submarin. În cazul în care aceasta cade în apă, pasagerii sunt în siguranță, caroseria fiind perfect ermetică. O astfel de mașină este construită după un proiect amplu și nu este de mirare că a durat șase ani până când a fost gata.