Uneori, chiar și cele mai mari avioane din lume pot fi date peste cap de turbulențele meteo. Airbus A380, cea mai mare aeronavă comercială din lume, operată de Emirates este concepută să facă față oricărei intemperii metro, dar se pare că, în urmă cu câteva zile, acest avion a fost zguduit destul de bine.

avionul Airbus A380 al companiei Emirates este unul dintre cele mai mari avioane comerciale din lume. Acesta poate transporta aproximativ 853 de pasageri într-o configurație cu o clasă sau aproximativ 500 de pasageri într-o configurație cu trei clase. Cu toate acestea, configurațiile pot varia în funcție de companie și de preferințele acestora.

A380 este cunoscut pentru dimensiunile sale impresionante, dar se pare că progonoza meteo din ultima vreme le-a dat bătăi de cap piloților. Aeronava a trecut prin niște turbulențe care au lăsat în urma lor haos în avion, dar și care au semănat panică în rândul pasagerilor.

Cum arată interiorul unuia dintre cele mai mari avioane din lume în urma unei turbulențe serioase Pixabay

Așa scene vezi doar în filme!

Echipajul aeronovaei Airbus A380 a filmat starea avionului după turbulențe, iar imaginile par desprinse dintr-un film de groază. În cabina unde stau de obicei stewardesele, totul a fost răsturnat, inclusiv mâncarea și vesela. A fost printre puținele dăți când o aeronavă de asemenea dimensiuni a fost atât de zguduită.

 

@mrcaptain456Emirates A380 turbulence♬ original sound – Mr Captain

De obicei, astfel de situații sunt foarte rar întâlnite, iar asta pentru că A380 este proiectat să facă față acestora în siguranță. Avioanele comerciale sunt construite pentru a face față condițiilor meteo variabile și pot rezista la turbulențe moderate fără probleme semnificative. Echipajul de zbor are proceduri și ghiduri stricte pentru gestionarea situațiilor de turbulențe pentru a asigura siguranța pasagerilor.

În plus, A380 este echipat cu tehnologie de vârf, inclusiv sisteme de avertizare și control al zborului, pentru a ajuta la menținerea stabilității în timpul zborului. Tocmai de aceea, chiar și atunci când luați bilet într-o astfel de aeronavă, este important să purtați centura de siguranță.