Cea mai bună investiție, chiar și pe timp de criză, rămâne cea în educație.

Nu mai este niciun secret că în clasele înalte ale societății, bogătașii caută cea mai bună școală pentru copiii lor. Este vorba și de orgoliul personal, dar și de formarea profesională a celor mici. Ei bine, o astfel de școală pentru care se „bat” oamenii cu bani ai planetei este chiar în Europa.

Să alegi o școală potrivit pentru copilul tău nu este deloc un lucru ușor. Mai ales atunci când știi că dispui de bani și vrei ce e mai bun pentru el, de la condiții de siguranță sporită, până la calitatea procesului de învățare. Astfel de criterii sunt îndeplinte de o școală din Elveția care se numără printre cele mai scumpe unități de învățământ din lume.

Institut Le Rosey este școala unde mai marii planetei visează să îți trimită copii. Aici, regulile sunt diferite față de orice altă școală și, cumva, totul se explică. Institutul este o adevărată oază de învățare și relaxare pentru cei mici, dar nici taxele nu sunt deloc unele de neglijat. Cei care vor să ajungă la Institut Le Rosey trebuie să știe că taxa aferentă unui singur an de studiu este de 130.000 de euro.

weekend. Cum arată cea mai scumpă școală din lume. Doar copiii bogătașilor au locul asigurat aici
Gstaadlife

Institut Le Rosey, o școală cu tradiție

Programa este și ea foarte diferită și se mulează pe nevoile fiecărui elev. Institutul pune foarte mult accent pe sport, așa că programele opționale sunt dintre cele mai diverse. Fie că aleg să practice înotul, fotbalul sau chiar să schieze în campus, elevii nu duc lipsă de absolut nimic. Ba mai mult, în pauzele dintre cursuri, aceștia primesc din partea școlii ciocolată caldă.

Deși taxa este una piperată, anual, la această școală se înscriu 400 de copiii din peste 65 de naționalități. Aici, cursurile se desfășoară atât în campusul principal, cât și în așa numitul campus de iarnă. Acesta este un mic sat situat în resortul de ski situat în Gstaad, iar aici cursurile se mută din ianuarie până în martie.

„Evident, suntem cea mai veche școală cu internat din Elveția. Avem tradiție datorită familiilor care au studiat aici. Cred că toată lumea caută asta. Poate că mulți au studiat deja aici și vor ca această tradiție să fie dusă mai departe de copiii lor”, a spus Felipe Laurent, purtătorul de cuvânt al școlii.

Share.

27 de ani, absolventă a Facultății de Sociologie și a Facultății de Drept din cadrul Universității „Constantin Brâncuși” din Târgu-Jiu. Lucrează în presă de aproape 3 ani și este responsabilă de materialele publicate pe zutv.ro. Este pasionată de social media și nu îi este străin niciun tool de promovare online.