Aceste detalii îți vor schimba complet percepția despre aceste creaturi divine.

Îngerii sunt prezenți în jurul nostru pe întreg parcursul vieții pământești. De altfel, conform învățăturilor bisericești aceștia ne sunt si îndrumătorii spre Cer atunci când trecem în vesnicie. Despre aceste ființe create de Dumnezeu se cunosc destul de multe lucruri, mai ales datorită faptului că sunt pomeniți deseori în cărțile sfinte. După dogmele creștine, încă de la naștere, mai exact, din ziua Botezului, primim un înger păzitor care rămâne alături de noi inclusiv în momentul morții.

De câte tipuri sunt îngerii

Ființele divine au fost create conform Tradiției Bisericii de Dumnezeu pentru a fi liantul iubirii dintre om și Cer. În Biblie, Sfânta Scriptură sau în acatiste regăsim des terminologiile „heruvimi” și „serafimi”. Acestea sunt de fapt numele a două dintre cetele îngerești. Potrivit învățăturilor bisericești există 9 cete îngerești, din care fac parte numeroase astfel de duhuri.  Aceștia sunt așezați într-o anumită ierarhie, în funcție de atribuțiile lor. Scaunele, Ceata Domniilor, Ceata Stăpânirilor, sunt denumiri ale scărilor ierarhice de îngeri. Cei care stau cel mai aproape de Dumnezeu sunt primii: Scaunele.

Arhanghelii și îngerii păzitori sunt de altfel, însărcinați cu grija față de om.Toți îngerii sunt purtătorii bunătății, care îndeplinesc dreptatea lui Dumnezeu.În Biblie sunt folosite frazele ” Serafimii cei cu câte 6 aripi/ Heruvimii cei cu ochi mulți.” Acestea au trezit interesul omului contemporan de a vizualiza imaginea unui astfel de duh. În acest sens cu ajutorul tehnologiei, a fost reprodusă înfățișarea celor două categorii de îngeri.

Sursa foto: Social media

Înfățișarea lor ne-ar putea speria?

Recrearea imaginii îngerilor după descrierile din cărțile sfinte este una cel puțin surprinzătoare. În grafica realizată cu ajutorul tehnologiei actuale, duhurile au aripi uriașe și ochi care pot zări în toate direcțiile. De altfel, se crede că acesta ar fi motivul pentru care tot în Biblie este repetată fraza „nu te teme”, atunci când se vorbește despre astfel de apariții în fața omului.

FullSizeRender

In învățăturile bisericești ne este dezvăluită ideea că este prea puternică măreția și frumusețea îngerilor pentru a fi cuprinsă cu ochii noștri .”Este cu neputință să nu mori dacă vezi un înger în adevărata lui lumină!”.

Cu siguranță fiecare dintre noi vom afla adevărata înfățișare a îngerilor atunci când sufletul se va despărți de trupul destinat întoarcerii în pământ. Biserica ne învață că în clipa morții îngerul păzitor apără cu ardoare sufletul omului pentru ca acesta să nu fie luat în focurile iadului.

Distribuie

Din anul 2018 am ocupat funcția de specialist comunicare și relații publice în cadrul Federației Patronatelor din Turismul Românesc, îmbinând astfel tainele comunicării cu legile riguroase și actele normative care vizează în mod direct sfera turismului/ospitalității. Lumea digitală mi-a captivat atenția, iar astfel am descoperit acest frumos drum al redactării articolelor media pentru publicațiile online aflate în continuă dezvoltare. Încă din anul 2020, în cadrul substantial.ro, am documentat, redactat și transmis cititorilor noștri informația clară cu maximă dedicare și responsabilitate.