Reclamă
Reclamă

Fie că locuiește într-o garsonieră sau dormitorul tău are dimensiuni mici, alegerea saltelei potrivite pentru un pat nu foarte mare se poate dovedi o provocare. Amenajarea unui dormitor cu dimensiuni reduse înseamnă în principal să știi cum să alegi un pat potrivit și salteaua corespunzătoare.

O saltea de calitate este o investiție rentabilă care se amortizează în timp. Asigurarea unui somn excelent depinde în mare măsură de salteaua pe care dormiți. Chiar dacă spațiul de dormit este unul bun asta nu înseamnă că nu vă puteți alege o saltea excelentă pe care să vă petreceți cele mai relaxante nopți.

Cele mai bune paturi pentru dormitoare mici

să vedem ce tip de pat se potrivește unui spațiu redus de dormit și ce saltea ar fi cea mai potrivită

  1. Paturi mici pentru un dormitor matrimonial

Când te gândești la dormitorul matrimonial, s-ar putea să visezi la un o saltea king-size, cu tăblie înaltă și capitonată. Cu toate acestea, multe apartamente moderne pur și simplu nu au dimensiunile pentru acest tip de pat – dar asta nu înseamnă că nu poți găsi un pat potrivit.

Reclamă

În primul rând, întreabă-te dacă ai nevoie de cel mai mare pat disponibil. Dacă ție și partenerului tău vă place să dormiți mai apropiați, un pat dublu cu saltele 90×200 va fi la fel de confortabil ca un pat mai mare, fără a ocupa prea mult spațiul tău disponibil.

Poți alege și un cadru de pat mai redus ca dimensiune, care va crește senzația de spațiu disponibil. Există paturi metalice sau cu cadru subțire din lemn, în care poți instala fie saltele 90 x180 sau 90 x 200, fără să ocupe mult loc.

O altă opțiune excelentă este canapeaua extensibilă. Există numeroase modele moderne de canapele extensibile, peste care poți instala un topper, iar somnul tău devine foarte confortabil

  1. Paturi mici pentru un dormitor pentru copii

În ciuda faptului că deseori camerele destinate copiilor sunt supraaglomerate de diferite obiecte, pătuțurile sunt de mici dimensiuni. Și aici ai mulțime de opțiuni atunci când vine vorba de paturi pentru copii, care pot profita la maximum de orice spațiu mic.

Un pat multifuncțional este o alegere ideală pentru cei mici. În general dimensiunea saltelei pentru copii mici nu depășește 140 cm lungime. Pentru școlari, lungimea poate crește până la 140-160 cm. În general pătuțurile pentru copii sunt realizate ergonomic și au spații de depozitare atent gândite, pentru a putea plasa înăuntru lenjeria de pat sau diferite jucării. Alegând un pătuț cu spațiu de depozitare vei economisi loc în dormitorul celui mic și vei elimina dezordinea.

Dacă alegi o saltea potrivită și un pătuț răspunzător, vei elibera mai mult spațiu în cameră care va putea folosi fi folosit de către copil pentru a se juca iar ulterior vei putea adăuga mobilierului existent un birou pentru etapa școlară. Dacă mai mulți frați împart aceeași cameră de dormit o soluție excelentă o reprezintă paturile suprapuse cu saltelele aferente, care ocupă un spațiu redus.

Pentru adolescenți este posibil să economisiți puțin spațiu optând pentru un pat de o persoană. Salteaua de 90 x 190 cm este ideală pentru această dimensiune a patului.

  1. Paturi mici pentru camerele de oaspeți

Dacă ai des oaspeți care vin în vizită și înnoptează acasă la tine, probabil că ai deja o cameră de oaspeți destinată doar lor. Este bine sa te gândești ce saltea poți alege pentru camera de oaspeți. Mulți preferă canapelele extensibile sau diferite paturi pliante dar pentru mulți musafirii nu sunt deloc confortabile.

Este de preferat să optezi pentru un pat de o persoană de dimensiuni mai mici, sau un bat standard pe care îl poți dota cu o saltea 160×200. Pentru un astfel de pat vei găsi cu ușurință și lenjerii potrivite.

Caracteristici necesare unui pat pentru un dormitor mic

Pentru a profita la maximum de dormitorul tău mic, caută un pat cu următoarele caracteristici:

  • Cadru subțire – nu e bine să alegi un pat masiv, capitonat, cu cadru gros, pentru că va ocupa mai mult spațiu din camera ta decât este necesar. Un cadru de pat subțire din metal sau din lemn îți va oferi mai multă lejeritate în dormitor.
  • Depozitare încorporată – Spațiile de depozitare sunt o alegere excelentă pentru paturi atunci când ai nevoie de mai mult loc iar în acest mod vei economisi banii pe care i-ai cheltui pe comode sau dulapuri
  • Dimensiune mai mică – alege patul potrivit pentru camera pe care o ai și pentru numărul de persoane care va dormi în el și nu exagera cu dimensiunea. De multe ori un pat mai mic este confortabil și intim iar dimensiunea saltelei este de asemenea redusă
  • Paturi supraetajate – Un pat supraetajat este cea mai bună alegere atunci când trebuie sa achizitionezi paturi pentru camera copiilor. În plus vei achiziționa 2 saltele identice de aceeași dimensiune, fiecare pentru 4 respectiv

Fie că îți renovezi dormitorul sau amenajezi camera micuțului tău, există o mulțime de modalități de a economisi spațiu, asigurându-te totodată că vei dormi confortabil, pe salteaua potrivită.

Reclamă
Share.

Sunt un jurnalist cu o viziune clară și un stil unic. Fiecare poveste pe care o spun reflectă tenacitatea și curiozitatea mea. Renumele meu crește odată cu dezvăluirile curajoase și analizele pătrunzătoare. Chiar și în zgomotul mediatic, vocea mea se distinge și promite inovație.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro