Cei care sunt în căutarea unei destinații de vacanță deosebite, în care să domine cultura străveche, aici este răspunsul

Israelul deține atracții turistice impresionante, însă este important de reținut că există câteva aspecte de care trebuie să ții cont dacă vrei să mergi acolo. Această țară are de toate, de la spiritualitate, cultură și inovație până la o mâncare grozavă. Chiar și așa, este necesar de menționat de restricțiile și codurile sale culturale pentru care trebuie să acorzi puțină atenție. 

Ce poți descoperi în Israel

Cultura israeliană este un amestec fascinant și unic de arte culinare și obiceiuri, etnii și religii. Însă, cel mai bun mod de a învăța despre acestea este să experimentezi în mod direct și la fața locului. Este imposibil să nu rămâi gură cască la ce poți auzi și vedea.

Uneori, israelienii sunt percepuți de străini ca fiind nepoliticoși. Dar nu este chiar așa, pentru că politețea în ebraică tinde să apară mai degrabă prin intonație decât prin cuvinte. Indiferent dacă sunt evrei, musulmani, creștini sau druzi, ei tind să fie oameni extrem de primitori. Dacă vei intra într-un magazin de covoare dintr-un sat druz, cel mai probabil vei fi întâmpinat cu săruturi, strângeri de mână și dulciuri.

Societatea israeliană contemporană este un amestec fascinant de religii, și uneori se întâmplă să se ciocnească. Cu toate acestea, în ciuda luptei sale semnificative cu elementele religioase, în Israel domină liberalismul.

Cu siguranță nu știai asta! Ce nu ai voie să faci sub nicio formă ca turist Israel
Arhivă presă internațională

Ce nu este indicat să faci în această țară

Unul dintre lucrurile pe care nu ar trebui să le faci niciodată în Israel este să te îmbraci mai puțin decent. Există o serie de locuri sfinte în Israel pe care poate doriți să le vizitați. Dacă vizitați orice moschee sau muzeu din Israel, asigurați-vă că vă îmbrăcați modest. Evitați să purtați haine scurte sau decoltate. Totodată, nu trebuie să purtați imprimeuri religioase sau politice.

Dacă ești un rătăcitor căruia îi place să urmeze calea mai puțin cunoscută și să plece în explorare singur, nu face asta în Israel. Unul dintre lucrurile pe care nu le faci în Israel este să mergi singur prin sate sau zone îndepărtate. Israelul este o țară lovită de război. Deci, există încă șanse să existe câmpuri minate active în zonă.

Legile evreiești ortodoxe restricționează contactul fizic cu un membru de sex opus, cu excepția cazului în care acesta este un membru apropiat al familiei, cum ar fi soțul, părintele, copilul sau fratele. Chiar dacă există multe niveluri de respectare diferite și majoritatea israelienilor nu ar avea deloc probleme cu această chestiune, evreii foarte ortodocși se asigură că păstrează o distanță de siguranță cu un membru de sex opus.

Distribuie

21 de ani, absolventă a Facultății de Jurnalism și științe ale comunicării din Iași, a trecut prin pepiniera de jurnaliști a revistei " Opinia studențească ", însă totuși novice în presă, își dorește o carieră de jurnalist și să aducă oamenilor știri de calitate. De asemenea, își propune să pună în aplicare integritatea și etica acestei meserii