În urmă cu mai bine de 20 de ani, reclamele erau mult mai diferite, decât cele de astăzi. Dacă stăm să le comparăm cu tehnologia și recuzita zilelor actuale, ni se par „șterse” și fără pic de atracție. Cu toate acestea, cele mai cunoscute reclame ale anilor 2000 rămân cele care ne-au făcut copilăria mai frumoasă. 

Odată cu apariția efectelor speciale, a tehnologiei avansate și a recuzitei moderne, viața în această industrie s-a schimbat complet. Acum, telespectatorii se bucură de lucruri inedite. Însă, dacă ne aducem aminte de vremurile anilor 2000, când televiziunea nu era atât de complexă, cu siguranță ne dorim să ne întoarcem în timp.

Cum se desfășurau reclamele anilor 2000

Oamenii erau mai simpli, la fel ca și reclamele. Totul avea un alt sens și o alură specială. Aparatura nu era una de specialitate, iar televiziunea încerca să facă totul ca la carte, conform posibilităților. În fond și la urma urmei, cine credea că tehnologia va avansa atât de mult? Personajele erau foarte dedicate, iar cadrele erau vii și naturale. Căci nu se  foloseau aparaturi moderne, efecte speciale sau locații extravagante. Nu a fost nevoie de un studio profesional pentru a realiza o promovare reușită.

@viata.periculoasa #romania #tiktokromania🇷🇴 #reclame ♬ original sound – viata periculoasa

Reclama detergentului „Bonux”

Filmarea reclamei „Bonux” are loc într-un supermarket, iar protagonista principală este Magda Catone, întâlnită adesea și în reclamele din prezent. Jucând rolul unei vânzătoare, Magda a fost surprinsă în timp ce sfătuia o clientă cum să spele rufele cu Bonux. Conversația a fost purtată într-o manieră simplă, prietenoasă, fără metafore sau expresii „pompoase”.

Clientă: Mai am de luat doar detergent!

Magda Catone: Bonux perlan!

Clientă: Aș fi tentată să încerc altceva. Pentru rufe mai pufoase!

Magda Catone: Nu face compromisuri! Lenor îți face rufele mai pufoase, decât orice detergent. Spălatul e spălat, clătitul e clătit! Mai întâi speli rufele cu detergent. Și în ultima apă de clătit, adaugi balsam.

Clientă: Dar prețul?

Magda Catone: E foarte bun!

Clientă: Da, e o afacere.