Tot mai multe persoane sunt în căutarea unei afaceri prospere, cu o investiție minimă și cu un profit rapid.

Una dintre soluții ar fi crescătoria de prepelițe, investiția fiind minimă , creșterea acestora fiind una fără probleme dacă se vor respecta câteva puncte importante.

Investiția inițială constă în achiziționarea unui incubator, poate fi și o simplă clocitoare casnică, o maternitate pentru puii mici ieșiți din ou și o cușcă unde se pot dezvolta pasarile.

Timpul de incubare este mic aproximativ 16-17 zile timp în care ouăle trebuiesc întoarse de 2 ori pe zi (la clocitoare casnică ) exceptând primele și ultimele 2 zile. După ce puii au ieșit, au nevoie de lumină permanentă și căldură așadar maternitatea trebuie sa fie dotată cu un bec incandescent, însă atenție la poziționare acestuia să nu fie prea aproape de pui.

După 6 săptămâni puii devin adulți și urmează amplasarea lor în cuștile speciale, sunt cuști ce dețin o alveolă pentru mâncare și dispozitive pentru apa. Tot în această etapă se face verificarea păsărilor astfel încât să separăm masculii de femele, așadar dacă dorim sa incubam ouă din sursa proprie proporția trebuie sa fie 1 mascul la 3 femele, dacă nu dorim sa avem producția proprie de ouă de incubat, masculii se pot sacrifica și comercializa.

Costul inițial al investiției este de aproximativ 1000 lei pentru :

  • Ouă de incubat (100 – 130 buc)
  • Incubator casnic
  • Maternitate pui
  • Cușcă păsări adulte
  • Mâncare tip 1(pui)tip 2(tineret)tip 3(păsări adulte)

După ce pasarile încep sa producă ouă, investiția se amortizează rapid, acestea fiind foarte solicitate, la fel si carnea de prepeliță datorită calităților nutritive.