Cancerul este una dintre cele mai necruțătoare maladii din lume.

Din nefericire, nici până în prezent nu a fost găsit un tratament care să elimine această afecțiune. Totuși, viața oamenilor poate fi prelungită cu ajutorul noilor descoperiri din medicină. În paralel cu aceste medicamente aprobate de Organizația Mondială a Sănătății, s-a descoperit că un condiment ajută organismul uman să lupte împotriva acestei boli.

Ce condiment luptă împotriva cancerului

Pentru cei care nu au aflat, cardamomul este unul dintre cele mai vechi condimente din istoria omenirii și, potrivit ultimelor studii efectuate pe șoareci, s-a descoperit că acesta are abilitatea de a lupta împotriva celulelor canceroase. Condimentul este bogat în compuși care luptă împotriva inflamațiilor.

Cardamomul este originar din India, a fost folosit ca și condiment încă din cele mai vechi timpuri.  Mirodenia are o serie de proprietăți benefice pentru organismul uman, fapt pentru care a fost utilizată în mâncăruri și băuturi, iar uleiul obținut din semințe a fost folosit în realizarea diferitelor parfumuri.

Fructul din care provine condimentul are o lungime între 0,8 cm și 1,5 cm, culoarea verde, iar semințele sunt maro-roșiatice. Această plantă este cultivată în special în India, Sri Lanka și Guatemala. Pentru a obține condimentul minune, fructele sunt culese înainte de maturitate, după care sunt uscate.

 Credeai că le știi pe toate? Pare imposibil, dar există un condiment care face minuni în lupta cu cancerul. Iată despre ce este vorba
CSID

Beneficii ale cardamomului

Cardamomul a fost folosit în scop medicinal încă din vremea Egiptului antic. Proprietățile sale benefice au fost observate, ulterior, și de către romani și greci. Potrivit studiilor recente, cardamomul ajută la reducerea tensiunii arteriale, datorită proprietăților sale antioxidante și diuretice. Totodată, acesta îmbunătățește digestia, ajută la ameliorarea problemelor stomacale și scade glicemia.

Cardamomul este unul dintre cele mai utilizate ingrediente în realizarea preparatelor culinare din Asia. Oamenii de acolo și-au dat seama de mult timp de proprietățile sale benefice pentru organismul uman și îl utilizează de fiecare dată când au posibilitatea.