Deseori ales în diete, ceaiul verde poate avea și efecte adverse în organism.

Ceaiul verde este una dintre alegerile numărul 1 atunci când vine vorba de slăbit. Consumat ca băutură sau compus în pastilele care promit pierderea în greutate, acesta este răspândit în întreaga lume.Dincolo de calitățile lui antioxidante, ideale pentru curățarea colonului, dar și în procesul de ardere al grăsimilor, ceaiul verde are și contraindicații.

Are originile încă de dinaintea erei noastre

Ceaiul verde a apărut în Asia Centrală, cu mii de ani înaintea erei noastre. Plantele din care este preparată băutura minune rămân întotdeauna verzi, chiar și după ce au fost culese. Frunzele acesteia pot fi păstrate proaspete chiar și atunci când sunt transportate pe distanțe lungi. Culoarea plantei se schimbă însă atunci când este preparată termic.

Întărește sistemul imunitar?

De-a lungul ultimilor ani ceaiul verde a fost promovat drept un adevărat „guru” al sănătății. Proprietățile acestuia au fost mult augmentate, iar unii dintre specialiști nu sunt de acord cu această viziune. Despre ceaiul verde se spunea inclusiv că ar întări sistemul imunitar, lucru nedovedit științific.Este limpede însă că acesta conține antioxidanți importanți, având un rol și în reglarea constipației.

 

De altfel, s-a demonstrat că acesta are proprietăți antiinflamatorii. Datorită acestui avantaj este des utilizat în industria cosmeticelor, dar și în cea farmaceutică.

Utilizat în detoxifiere

Ceaiul verde este extrem de des utilizat în dietele de slăbit, dar mai ales în cele de detoxifiere. De multe ori este recomandat de către medicii nutriționiști.Pentru o detoxifiere puternică, mai ales în mediul online, este promovat consumul de ceai verde alături de lămâie. Este recomandat însă să optezi în dieta ta pentru alimente sănătoase, pe lângă ceaiul verde.

Contraindicațiile ceaiului verde

Chiar dacă are multiple beneficii, ceaiul verde sau suplimentele care îl conțin au și contraindicații. Femeile gravide, persoanele cu probleme cardiovasculare sau renale nu ar trebui să consume băutura, cu atât mai puțin suplimentele. Acestea conțin substanțe active care pot crea complicații.

Distribuie

Din anul 2018 am ocupat funcția de specialist comunicare și relații publice în cadrul Federației Patronatelor din Turismul Românesc, îmbinând astfel tainele comunicării cu legile riguroase și actele normative care vizează în mod direct sfera turismului/ospitalității. Lumea digitală mi-a captivat atenția, iar astfel am descoperit acest frumos drum al redactării articolelor media pentru publicațiile online aflate în continuă dezvoltare. Încă din anul 2020, în cadrul substantial.ro, am documentat, redactat și transmis cititorilor noștri informația clară cu maximă dedicare și responsabilitate.