Reclamă
Reclamă

Începând de Sâmbătă, 12 Octombrie, Codul Rutier vine cu modificări în privința regulilor în trafic. Reguli pe care șoferii vor fi nevoiți să le respecte. Prevederile, o dată intrate în vigoare, vor atrage sancțiuni drastice asupra celor care încearcă să păcălească legea.

Guvernul a adoptat un alt proiect de ordonanță, modificând OUG 195/2002 cu privire la circulația pe drumurile publice

Astfel legile au fost înăsprite, iar aplicarea măsurilor urmează a se face după trecerea a 60 de zile de când OUG a fost publicat în Monitorul Oficial. Prin urmare, din 12 Octombrie, noua lege va trebui respectată de către toți șoferii.

Legislația rutieră actuală, nu mai permite conducătorilor auto să folosească dispozitivele electronice în timpul șofatului. Nici măcar ținerea telefonului în mână nemaifiind permisă. Șoferii se vor alege altfel cu sancțiuni, iar, în anumite situații, ar putea rămâne și fără permis.

Conform OUG nr. 11/2019, telefonul mobil ori alt dispozitiv mobil ce are funcția de înregistrare sau de redare text, foto/video, este interzis în timpul condusului. În cazul în care șoferii nu se conformează, aceștia riscă sancționarea cu 4 puncte de penalizare, plus 6-8 puncte de amendă.

Reclamă

Riscul pierderii permisului de conducere crește în cazul celor care încalcă vreo regulă de circulație în timp ce utilizează un dispozitiv mobil.

Nu doar conducătorii auto sunt vizați de noua lege, ci și cei care conduc vehicule pentru care nu necesită permis

Așadar, cine merge pe bicicletă, trotinetă șamd, va avea, de asemenea, interzis nu doar să folosească mobilul, ci chiar să-l țină în mână în timpul deplasării.

Codul Rutier actual, prevede sancționări pentru toți participanții la traficul rutier, deopotrivă. Oricine este surprins de poliție cu telefonul în mână în timpul mersului pe bicicletă sau trotinetă, va risca să fie amendat, la fel ca în cazul șoferilor auto.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro