Cocktailuri preparate de tine în bucătăria ta un țel ușor realizabil. Mixologia reprezintă arta de a face cocktailuri, face parte din artele spectacolului. Aceasta îmbină trei dintre cele mai importante simțuri ale omului gustul, mirosul și văzul. Este un mod bun de-a impresiona prietenii și de a face puțină mișcare. Pentru a începe în acest sector ai nevoie de niște ustensile de bază și câteva ingrediente, inclusiv băuturi.

Ustensile necesare pentru cocktailuri

Mare parte din ustensile recomandate se poate să existe deja la tine în bucătărie. Pentru început trebuie să știi că vei avea nevoie de multe citrice. Pentru lucrul cu ele ai nevoie de un peeler, cuțitul care te ajută la curățarea cojilor de portocale sau lămâie. Vei mai avea nevoie și de o presă, te va ajuta să scoți sucul din fructe sau pentru spargerea gheții. Cele mai bune cocktailuri.

Foarte important este un recipient care te ajută măsori ingredientele. Se poate să ai un recipient gradat sau țoi, diverse pahare de shot, care ar trebui să te orienteze pentru descoperirea a 30 de mililitri dar cel mai mult te va ajuta un jigger.

jigger

De cele mai multe ori vei avea nevoie de un shaker. Majoritatea cocktailurilor fiind amestecate (shaken) dar conțin și gheață și sunt amestecate cu o lingură de bar, lungă (sunt stirred). Există și băuturi pe bază de băuturi alcoolice foarte tari, formate din exclusiv din băuturi spirtoase. Este preferat să utilizăm un shaker cu strecurătoare inclusă, un shaker cobbler.

Băuturile de bază

Până să trecem la sticlele de bază în arta mixologiei, trebuie spus că este nevoie de citrice:  portocale, lămâi și lime, atât pentru coajă, cât și pentru suc. Pe lângă astea, cocktailurile, conțin și siropuri în mare parte, cel mai utilizat este cel de zahăr, se pot folosi și siropuri de fructe. Băuturile trebuie să fie de calitate. Printre alegerile de bază poți opta pentru dry gin, whiskey-bourbon american sau un rye whiskey. Pentru mojito sau Rom Old Fashioned este nevoie de un rom alb. Pentru Margarita este nevoie de o tequila, ai nevoie și de un bitter și de un cognac.

Rețetă de Negroni

Vei avea nevoie de următoarele ingrediente: 30 ml gin; 30 ml Campari; 30 ml de vermut dulce roșu. Se amestecă totul bine și se decorează cu coaja de portocală. Pentru un old fashioned, avem nevoie de: 40 ml gin; 25 ml Campari; 30 ml de vermut dulce roșu.