Printre altele, coaja de banană poate fi folosită pentru îngrijirea corpului, ca ingredient de bucătărie, ca produs de îngrijire a grădinii și chiar pe post de produs de uz casnic.

De pildă, coaja de banană îndepărtează tot praful care a fost înglobat în colțurile casei. Când vine în contact cu acesta, rămâne prins în particulele fine conținute în coajă și nu se mai poate depune pe alte suprafețe. Este interesant de menționat că pentru a scăpa de straturile groase de praf, trebuie să folosiți partea albă a cojii de banană.

O infuzie de coajă de banană pentru a lustrui lemnul

Sursa: Social media

Ceaiurile și infuziile au fost întotdeauna folosite pentru spălarea mobilierului din lemn . Acestea ajută la îndepărtarea murdăriei și au o putere puternică de strălucire. De asemenea, ceaiul din coajă de banană nu face excepție de la această regulă. De fapt, nu atacă lacul aplicat pe lemn. Iată câteva sfaturi despre cum să folosiți coaja de banană pentru a vă face mobila să strălucească

  1. Infuzați câteva bucățele de coajă de banană într-o cană cu apă clocotită;
  2. Se lasă să se răcească;
  3. Înmuiați un prosop în infuzia răcită;
  4. Frecați mobilă cu materialul;
  5. Uscați cu o cârpă din microfibră.

Lustruiți tacâmurile cu o coajă de banană

Tacâmurile își pierd treptat strălucirea atunci când sunt spălate în mod continuu cu agenți de curățare chimici. Coaja de banană este cea mai bună soluție pentru a reda strălucirea argintăriilor. Este recomandat să urmați următorii pași pentru a vă bucura de acestea la fel  ca în prima zi:

  1. Înmuiați coaja de banană în apă;
  2. Scufundați tacâmurile în soluție;
  3. Frecați cu un burete;
  4. clătiți;
  5. Lustruiți cu o cârpă din microfibră;

Acest truc poate fi aplicat și pe alte suprafețe metalice, cum ar fi chiuvete și robinete. De asemenea îndepărtați petele de rugină de pe podea și pereți cu coajă de banană.