Reclamă
Reclamă

În ferma din Horlești, județul Iași, legumele pot fi culese chiar de cumpărători, oferindu-le acestora siguranța calității produselor. Fermierii speră să atragă astfel cât mai mulți clienți și să evite risipa de tone de legume.

Oferind această posibilitate inedită, cei care doresc să se asigure de prospețimea și sursa locală a legumelor pe care le consumă pot veni să le culeagă direct din solarii. Printre legumele de sezon disponibile în acest moment se numără roșiile, castraveții, dovleceii, ceapa verde și cartofii.

Vizita la fermă reprezintă o experiență deosebită în special pentru familiile cu copii din mediul urban. Pe lângă achiziționarea unor produse sănătoase, aceștia au ocazia să petreacă timp în natură și să respire aer curat. „Putem să ne bucurăm și de natură, de aer curat, de toate minunățiile care sunt aici. Și plus de asta, ne culegem noi legumele, știm că sunt proaspete și sănătoase și gustoase”, au declarat cumpărătorii satisfăcuți de această experiență.

Reclamă

În plus, clienții care își culeg singuri legumele beneficiază de o reducere de preț de 10%. Clement Marcu, fermier, a explicat pentru Digi24 cum a apărut această inițiativă: „Am avut clienți care ne întrebau cum sunt crescute, dacă am stropit, dacă ierbicidăm, dacă prășim. Și le-am zis: haideți să vă convingeți de ce facem noi. Așa a apărut ideea de a primi clienții în fermă.”

Fermierii urmăresc să diversifice oferta de legume de sezon în săptămânile următoare, odată cu sosirea vinetelor, ardeilor și păstăilor.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro