În ultima vreme, criza economică provocată de războiul dintre Rusia și Ucraina a creat un haos total și în buzunarele oamenilor din celelalte state.

Românii sunt interesați de salariile primite lunar. Pe de altă parte, la noi în țară sunt și orașe în care angajații câștigă extrem de bine. Însă mai sunt zone și unde salariile sunt extrem de mici. Iată topul orașelor în care salariile sunt cele mai mari. 

Veniturile sunt cu peste 40% mai mari peste media normală

La momentul actual este foarte dificil să găsești un loc de muncă în care salariile depășesc minimul pe economie. Cei care au cu 1000 de lei în plus față de minimul pe economie trebuie să se cu adevărat norocoși. În cazul în care vrei să ai parte de un salariu mai mare decât cel pe care îl primești acum, orientează-te spre aceste orașe.

Fără dar și poate, Bucureștiul rămâne în topul orașelor cu cele mai mari salarii, potrivit INS. Imediat după Capitală, vin orașele din vestul țării. Spre exemplu, salariul mediu net de anul trecut pentru un angajat din București a fost de 4700, cu 40% peste media națională.

Clasamentul orașelor în care angajații primesc salarii substanțiale. Oamenii care locuiesc aici sunt de-a dreptul norocoși
Arhivă presă

Locul 2 în clasament îl ocupă Clujul, cu salariul mediu net de 4000 de lei. Ulterior se află Timiș, unde salariul este de 3800 de lei. În schimb, ultimele locuri sunt ocupate de județele Teleorman și Bistrița Năsăud, cu un câștig de aproximativ 2500 de lei lunar.

Este de la sine înțeles că cei mai bine plătiți angajați sunt din domeniul IT, financiar, dar și din administrația publică. Un alt domeniu de angajare profitabil îl reprezintă companiile care furnizează produse de bază pentru gospodării, companii și instituții.

Pe de altă parte, și sectorul construcțiilor și imobiliarelor este un domeniu de interes. Cei care se ocupă de construcția, cumpărarea, vânzarea și închirierea de apartamente beneficiază de un salariu substanțial, fiind un sector de interes.