Fie că este simplu sau aromat în orice fel, cheesecake-ul este întotdeauna apreciat. Dacă vrei să faci un desert delicios pentru a-ți impresiona oaspeții sau familia fără să petreci o eternitate în fața aragazului, această rețetă de Cheesecake cu portocale este pentru tine!

Cu vanilie, cu lămâie sau cu zmeură… Iată o rețetă pe care nu vreți să o ratați.

Rețetă de cheesecake fără coacere

De ce aveți nevoie:

250 g de brioșe, madeleines sau orice alt biscuit disponibil care poate forma o crustă gastronomică. (de preferință biscuiți care nu conțin zahăr sau grăsimi adăugate)

150 g de ciocolată neagră cu un conținut ridicat de cacao.

150 ml de frișcă cu conținut scăzut de grăsime.

Ingrediente de topping:

180 ml de suc de portocale proaspăt stors (se strecoară pentru a elimina pulpa).

Coaja de la o portocală.

500 g de mascarpone.

180 g fructoză.

500 ml de frișcă cu conținut scăzut de grăsime.

15 g de pudră de gelatină sau 8 frunze de gelatină.

Sursa: Social media

Ingrediente pentru decorare:

250 ml de suc de portocale proaspăt stors (se strecoară pentru a elimina pulpa).

50 g fructoză.

4 g de pudră de gelatină sau 2 foi de gelatină.

Pregătirea bazei de Cheesecake

Se încălzește smântâna până când începe să fiarbă, apoi se toarnă peste ciocolata tăiată mărunt. Se lasă timp de un minut înainte de a amesteca, apoi se lasă deoparte să se răcească.

Într-un castron, zdrobiți sau amestecați biscuiții. Într-un alt bol, adăugați treptat miezul de biscuiți cu crema de ciocolată până când obțineți o pastă.

Se toarnă în tavă, apoi se întinde aluatul până se obține o suprafață uniformă (se împachetează cu o ustensilă plată). Se pune la frigider până când este gata umplutura.

Pregătirea umpluturii pentru cheesecake

Umpleți un bol cu apă rece și înmuiați frunzele de gelatină timp de aproximativ 5 minute. Se toarnă sucul de portocale și fructoza într-o cratiță și se încălzește la foc mediu până la omogenizare (dar nu se aduce la fierbere). Se pun frunzele de gelatină scurse în tigaie și se amestecă bine, apoi se toarnă într-un recipient separat și se lasă să se răcească la temperatura camerei.

Bateți frișca până când devine spumoasă, dar nu prea tare.

Într-un castron separat, amestecați mascarpone și coaja de portocală cu un mixer până devine cremos. Se ia o cantitate mică din acest amestec și se adaugă la sucul de portocale cu gelatină și se amestecă energic. Adăugați restul amestecului la mascarpone și amestecați din nou până când toate ingredientele sunt omogene.

Turnați frișca în amestec în cantități mici, cu ajutorul unei spatule, îndoind ușor cele două amestecuri pentru ca textura frișcăi să nu se destrame.

Se toarnă amestecul peste baza de biscuiți, se netezește cu ajutorul unei palete înclinate și se pune  în frigider.