Medicii au pus muzică și au dansat pentru a-l face pe cel mic să se simtă bine.

Operațiile pot avea uneori un efect traumatizant în special pentru cei mici, dacă doctorii nu îi fac pe aceștia să se simtă în largul lor.

Băiețelul dintr-un videoclip postat pe o rețea de socializare a cucerit personalul medical, după ce părea speriat de operație. Copilul avea de  făcut o intervenție la mână și îi era frică, precum i-ar fi oricărui copil de vârsta lui. Ei bine, cadrele medicale s-au gândit să-i ridice moralul micuțului întins pe masa de operație.

Doctorii alături de asistenți au pus o melodie preferată de micuți și au început să danseze. În timp ce băiețelului i se făcea operația la mână de către un alt doctor, ceilați încercau să-l amuze și să-l liniștească pe micuț prin dansul lor, ceea ce au și reușit, iar băiețelul a stat cuminte. Deși micuțul a primit o anestezie locală înainte de operație, frica tot nu a trecut, dar, spre bucuria sa, nu simțea durere. Astfel, lipsa durerii, alinarea și dansul medicilor l-au făcut să se simtă bine.

 

 

Cum se alege tipul anesteziei

Medicul anestezist va evalua copilul înainte de operație și va alege tehnica anestezică cea mai potrivită. Este important ca părinții să-i furnizeze acestuia orice problemă medicală a copilului. Trebuie aduse toate documentele relavante ale micuțului, precum și medicația, în cazul în care copilul urează vreun tratament.

Atât micuții pacienți cât și părinții lor vor primi informații complete despre ceea ce se va întâmpla, atât înainte de operație cât și după. În sala de operație, cât și în terapie intensivă, copiii sunt atent monitorizați și orice simptom este atent analizat. În perioada de după operație, micuții vor primi medicație împotriva durerii, în cazul în care va exista și, uneori, se va recomanda și un regim special, în funcție de problemă. Personalul medical va fi alături de pacient pentru ca starea de sănătate să se remedieze cât mai repede.

Distribuie

Pasionată de dezvoltare personală, călătorii și citit, ea este atrasă de noutățile și momentele cheie din industria din spațiul public. Andreea face și voluntariat, fiind o persoană implicată în comunitate și în soluționarea problemelor societății căutând să se dezvolte atât pe plan personal, cât si profesional.